A Filmklub podcast negyedik adásában vendégünk Szabó Simon, a magyar film ifjú multitálentuma, aki a Szomszédok-ban kezdte a szakmát töröttlábú kosarasként, majd a Moszkva tér-ben játszott nagymenőt, három éve pedig megrendezte minden idők egyik legolcsóbb magyar nagyjátékfilmjét Papírrepülők címmel.

Forrás: Szabó Simon
Szabó Simon a 2012-es cannes-i filmfesztiválon

Beszélgetésünkben mi kevésbé ismert, ám annál legendásabb munkáiról faggattuk, például a Speak nevű rappernek készített ominózus videoklipről, amely elpusztíthatatlan mémként söpört végig az interneten, valamint az egyik első hazai kereskedelmi tévés sorozatban (Első generáció) és az első websorozatban (London expedíció) játszott emlékezetes szerepeiről.


Számos meglepő dolog mellett fény derült arra is, hogy beszélgetőtársunk szakácskarrierjét extrém frizurája törte derékba, legújabb filmötlete egy cannes-i vécén jutott eszébe, és legjobb a csecsemőt kora este fürdetni. Szóba kerül Szabó Simon színházi múltja, Kaszás Attilához fűződő barátsága, megtudjuk, hogyan kenyerezte le másodmagával Naomi Watts férjét egy gyulaival, és milyen volt Osvárt Andrea húszévesen.

A Filmklub podcast adását letöltheted az iTunesról, vagy meghallgathatod az alábbi lejátszóban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találod, az adásban kitárgyalt témák részletes leírását pedig itt.