Nem prostitúcióként éltük meg

2012.10.02. 16:22

A Filmklub podcast ötödik adásában Zomborácz Virág és Kovács M. András forgatókönyvírók voltak a vendégeink, akik filmes munkáik mellett olyan magyar tévésorozatok írásában is részt vettek, mint a Jóban Rosszban, a Marslakók és a nemrég megújult Hacktion. A beszélgetés lényegében annak boncolgatásával telt, hogy filmes érzékenységű, tehetséges emberek hogyan érzik magukat a bőrükben, amikor sokak által nézett és/vagy lenézett napi sorozatok gyártására adják a fejüket.

Forrás: [origo]
Kovács M. András Zomborácz Virág

Mik azok a szabályok, amiket be kell tartani egy napi szappan írójának? Vannak tabuk, amiket tilos beleírni mondjuk a Bodolai-szálba? Csak a pénzért vállalták a munkát? Elhangzottak olyan súlyos szavak, mint a szégyen, a rablánc, a betegesség, a sznobizmus, a szürke marha és a crack. Valamint a majrévas. Utóbbit el kellett nekünk magyarázni, csakúgy, mint azt, hogy ha egy sorozatot például alig néznek, akkor miért nem lehet akár úgy megírni, hogy az jó legyen? Persze mi az a jó, és mi az a rossz? Forgatókönyvíró-vendégeink keményen állták a sarat, és majdnem kihozták a Hacktion-t a magyar Drót-nak. Mi pedig addig új címet próbáltunk adni a Jóban Rosszban-nak, és arra is ügyeltünk, hogy valami szép és bátor gondolattal zárjuk a beszélgetést.

A Filmklub podcast adását letöltheted az iTunesról, vagy meghallgathatod az alábbi lejátszóban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találod.