Kedden elkezdődik Bodzsár Márk (Levegőt venni) első nagyjátékfilmjének, az Isteni műszak-nak a forgatása. Mint a rendező korábban elmondta nekünk, fekete komédiája "három éjszakai mentősről szól, akik szövetséget kötnek egy temetkezési vállalkozóval. Az alku lényege, hogy, amikor meghal az autóban egy beteg, a mentősök értesítik a vállalkozót, aki így a konkurenciát beelőzve tudja felkeresni a hozzátartozókat. Ebből aztán egyre ellentmondásosabb helyzetek alakulnak ki, melyek során a mentősök egyre inkább bűnbe keverednek."

Forrás: MNF
Ötvös András, Rába Roland és Keresztes Tamás az Isteni műszak pilotfilmjében | Nézd meg!

A három mentőt Ötvös András, Keresztes Tamás és Rába Roland alakítja, a temetkezési vállalkozó Zsótér Sándor lesz. A film kisebb - feltehetően többségében elhalálozással járó - szerepeiben látható majd Orosz Ákos, Nagy Zsolt, Thuróczy Szabolcs, Jordán Adél, Lázár Kati, Láng Annamária, Trill Zsolt és Stork Natasa.

Az Isteni műszak 305 millió forintból készül, melyből 206,5 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap fedez. A forgatás december közepéig tart, a film tervezett bemutatójáról még nincs hír.