Russell Crowe-nak a 2010-es A következő három nap óta nem volt filmje, de a színész idén gőzerővel belevetette magát a munkába. Már leforgott és december 27-én moziba is kerül A nyomorultak-musical, amiben a Jean Valjeant (Hugh Jackman) űző Javert felügyelőt alakítja, jövő nyáron pedig megérkezik a Man of Steel című új Superman-film, amiben a szuperhős vérszerinti apját játssza.

 

Most jött ki egy új előzetes az USA-ban november elején debütáló The Man with the Iron Fists című kung fu filmből, ami a Wu-Tang Clan-alapító RZA első rendezése, és felvonultatja a nagyon fura fegyverrel nagyon lazán harcoló Crowe-t, valamint Lucy Liut és magát RZA-t is mint a címszereplő vasöklű férfit, akinek meg kell védenie a faluját az ellenségtől. Korábban egy korhatáros előzetest is kiadtak már, amiben még szebben fröcsög a vér és egy szemgolyó is elszáll.

 

Szintén nemrég jött ki az új előzetes a Broken City című Allen Hughes-thrillerhez, amiben Crowe egy igen előnytelen frizurát viselő polgármestert alakít, aki felbéreli az exzsaru Mark Wahlberget, hogy derítse ki, a felesége (Catherine Zeta-Jones) kivel csalja. Wahlberg pechjére azonban kiderül, hogy sokkal sötétebb ügy van a háttérben sima házastársi hűtlenségnél. A thriller januárban kerül az amerikai mozikba.

Crowe, aki éppen válófélben van Danielle Spencer énekesnőtől, akivel 2003 óta házasok, jelenleg Darren Aronofskyval dolgozik a Noah című filmen. Az első forgatási fotókon látható, hogy a bibliai Noét megformáló Crowe izmokat és tekintélyes szakállt is növesztett a szerephez, viszont a haját letolták. A filmben Jennifer Connelly, Emma Watson, Logan Lerman és Anthony Hopkins lesznek Crowe partnerei, de még jó sokat kell rá várnunk, mert csak 2014 márciusában mutatják be.