A Disney filmstúdió megvásárolta az eddig George Lucas 100%-os tulajdonában álló Lucasfilm Ltd.-t, és ezzel a Star Wars-filmek jogait is. A Deadline blog szerint a vételár 4,05 milliárd dollár volt, de ennek csak körülbelül a felét fizette ki a Disney készpénzben, a másik felét részvényekben. A Disney máris bejelentette, hogy folytatják az eddig hat filmből álló Star Wars-sorozatot, és a Star Wars: Episode 7-t a tervek szerint 2015-ben mutatják majd be.

Forrás: AFP
George Lucas egy májusi rendezvényen

A Lucasfilm új elnöke, Kathleen Kennedy executive producerként vesz részt a hetedik Star Wars-filmben és a további folytatásokban, George Lucas pedig kreatív konzultánsként. Lucas nyilatkozatot adott ki, amelyben közölte, hogy "itt az ideje, hogy a Star Wars-t átadjam a következő generáció filmeseinek. Mindig is úgy gondoltam, hogy a Star Wars túlél majd engem, és fontosnak tartottam, hogy az átmenet még az én életemben megtörténjen".

Az Episode 7-nel kapcsolatban ennél több hír egyelőre nincs, de ha logikusan építkeznek a filmesek, akkor a hatodik rész, azaz A Jedi visszatér után kellene folytatódnia a történetnek. A Playlist blog információja szerint a Disney máris trilógiában gondolkodik, és nagyjából kétévente mutatnák be az újabb filmeket, azaz 2017-re várható a nyolcadik és 2019-re a kilencedik rész. A Disney elnöke, Bob Iger nyilatkozata szerint a tévében is folytatják a Star Wars-t, de erről még semmilyen részletet nem közölt.

 

Lucas és Kennedy videointerjút adott, amelyben Lucas főként azzal indokolja az eladást, hogy egy nagyobb vállalt részeként nagyobb biztonságban van a Star Wars-franchise jövője, és elárulja, hogy a hetedik, nyolcadik és kilencedik rész sztorivázlata már készen áll. Kennedy kiemeli, hogy most zajlik a további filmek fejlesztésének legizgalmasabb szakasza: forgatókönyvírókkal találkozik, és most kezdenek dolgozni a történeten.

A Lucasfilm másik nagy franchise-ával, az Indiana Jones-filmekkel egyelőre nincsenek tervei a Disneynek, és ezeknek a filmeknek a jogai (amelyek részben a Paramount stúdiónál vannak) a Playlist szerint nem is képezték részét az eladásnak.