A legszimpatikusabb párok Hollywoodban

Vágólapra másolva!
Hollywoodot eredetileg arra találták ki, hogy elérhetetlen álomvilágot teremtsen, a legrokonszenvesebb hollywoodi párokat viszont épp azért szeretjük, mert maradt bennük valami hétköznapi. Ha kell, ők is képesek egymás kedvéért a kontinens egyik partjáról a másikra költözni - vagy épp az óceán túloldalára -, igyekeznek példás családi életet élni, és ők is csak egy hajmosásról álmodoznak, miután a harmadik gyerekük megszületik.
Vágólapra másolva!

14. Evan Rachel Wood - Jamie Bell

Forrás: AFP

Éljen az ifjú pár! Október 30-án keltek egybe, szűk családi és baráti körben. Mivel sokan talán leragadtak ott, hogy Wood nem olyan rég még Marilyn Manson menyasszonya volt, gyorsan elmeséljük, hogy az tulajdonképpen csak egy kis intermezzo volt az életében. Bell volt az első nagy és igazi szerelem, amely még 2005-ben gyúlt lángra, amikor a két fiatal a Green Day Wake Me Up When September Ends című klipjében szerepelt. Akkor egy évig jártak, majd jött egy kis szünet, Marilyn Manson - aki egyébként első pillantásra talán tényleg jobban passzol Woodhoz -, és egy éve ismét Bell a befutó. Nem sok szimpatikus dolog van Evan Rachel Woodban, de a szerep- és pasiválasztásai határozottan izgalmas személyiségre utalnak.

+ + +

13. Jennifer Connelly - Paul Bettany

Forrás: AFP

Bettany szerint az a kilenc év, amióta a házasságuk tart - ami nemsokára épp egy évtized lesz, mert január 1-én esküdtek -, Hollywoodban ötven évnek számít, ezért folyton megkapják azt a kérdést, hogy "hogyan csináljátok?!" Választ egyelőre nem adott, de az biztos, hogy mivel nincsenek állandóan reflektorfényben, így valamivel nagyobb esélyük van a normális életre. Az Egy csodálatos elme forgatásán jöttek össze, és Skóciában esküdtek, de a londoni illetőségű Bettany hamar átköltözött Connelyhez New Yorkba, azóta ott élnek. Három gyereket nevelnek: a 15 éves Kait (Connelly első házasságából), a 8 éves Stellant és a másfél éves Agnest. Az a jó bennük, hogy szépek és tehetségesek, de nem igazi sztárok, bár egyikük sem panaszkodhat arra, hogy nem kap jó szerepeket. Connelly most Darren Aronofskyval forgat a bibliai Noéról, amelyben a főhős feleségét játssza (Russell Crowe mellett), Bettanyt pedig legközelebb egy brit thrillerben lehet majd látni.

+ + +

12. Jennifer Lawrence - Nicholas Hoult

Forrás: AFP

A két tejfelesszájú szerelmes - mintha csak valamelyik Shakespeare-vígjátékból léptek volna ki. Fiatalok, romlatlanok, édesek. Az X-Men: Az elsők forgatásán jöttek össze, és annak ellenére, hogy egy kontinens választja el őket egymástól (Hoult ugyanis brit), a kapcsolatuk több mint két éve tart. Sőt kiállta azt a próbát is, amelyet Lawrence számára az Éhezők viadala, illetve a sztárrá válás jelentett. Az angol Vogue novemberi számában például arról áradozik, milyen jól néz ki a pasija, és ezt még csak nem is tudja magáról.

+ + +

11. Emily Blunt - John Krasinski

Forrás: AFP

Most vettek egy csodálatos vidéki házat 2 millió dollárért, amelyben minden megújuló energiával működik, és a biopiac is gyalog elérhető. Egyébként meg csak annyira alternatívok, amennyire kell, az esküvőjük például elég nagy lagzi lehetett, ha Meryl Streep és George Clooney is a násznépet erősítette. Ahhoz képest, hogy Krasinski eleinte kisebbségi komplexussal küzdött - amikor pár hét ismeretség után együtt nézte Blunttal a Viktória királynő-t, úgy érezte, ilyen nagy színésznőnek biztos nem ő kell -, mi még simán jósolunk nekik jó pár évet. Ha ugyanis egy férj nyíltan meri parodizálni a feleségét (és kvázi hülyét csinál belőle), akkor az a kapcsolat biztos lábakon állhat. Lassan egy színészklánba is tartoznak, Blunt nővére ugyanis a nyáron Stanley Tuccihoz ment feleségül.

+ + +

10. Maggie Gyllenhaal - Peter Sarsgaard

Forrás: AFP

Ez is tökéletes egymásra találásnak tűnik, amit az is jelez, hogy idén ünnepelhették kapcsolatuk tízéves jubileumát. Igaz, házasodni csak jóval később, 2009-ben volt kedvük, amikor már kislányuk, Ramona 3 éves volt. Idén egy testvérkét is hozott neki a gólya: a kis Gloria Ray még az anyja hasában volt, amikor Gyllenhaal az utolsó filmjét forgatta. Sarsgaard pedig olyan példás vő, hogy most épp az anyósa rendezésében dolgozik. Sarsgaard és Gyllenhaal nemcsak abban hasonlít, hogy mindketten dupla "a"-val dicsekedhetnek a nevükben (bár az egyik dán, a másik svéd eredetű), de ízlésük is nagyon hasonló: szeretik az igényes filmeket és az ambivalens karaktereket.

+ + +

9. Kyra Sedgwick - Kevin Bacon

Forrás: AFP

Olyan összeforrott páros, hogy már nem is lehet őket egymást nélkül elképzelni. A Lemon Sky című tévéfilm forgatásán ismerkedtek meg, és már 22 éve házasok. A kapcsolatnak nyilván jót tett, hogy sosem éltek Hollywoodban, sem Los Angelesben, már csak azért sem, mert Sedgwick tősgyökeres New York-i, aki mindig hű maradt szülővárosához. Két gyerekük született, akik szépek, egészségesek, és ezt csak azért kell megemlíteni, mert a Finding Your Roots című tévéműsor nemrég kiderítette: Sedgwick és Bacon szegről-végről rokonok.

+ + +

8. Amanda Peet - David Benioff

Forrás: AFP

Egy időben - úgy a 2000-res évek elején - a legígéretesebb tehetségek között tartották őket számon: a független filmek kedvelt színésznőjét és Az utolsó éjjel meg a Trója forgatókönyvíróját. Egy közös barátjuk közvetítésével találkoztak először, vakrandin. Hamar kiderült, hogy remekül illenek egymáshoz: mindketten jómódú New York-i családból jöttek (Benioff apja a Goldman Sachs elnöke volt, Peet apja pedig híres vállalati jogtanácsos), szépek voltak, és műveltek. Aztán a családalapítás kicsit visszavett a lendületből, amellyel berobbantak a filmszakmába. Ma már két kislány boldog szülei, akiket nem New Yorkban, hanem Los Angelesben (James Cagney egykori házában) nevelnek, de előfordul, hogy hónapokra átköltöznek Írországba, ahol Benioff sorozatát, a Trónok harcá-t forgatják.

+ + +

7. Jennifer Garner - Ben Affleck

Forrás: AFP

Atyaég, mekkora utat tett meg Ben Affleck azóta, hogy 2002-ben hirdetést tett közzé a Varietyben és a Hollywood Reporterben, amelyben újdonsült partnerét, Jennifer Lopezt magasztalta. Majd természetesen összejött vele, "Benniferré" avanzsáltak, együtt forgattak klipet, kegyvesztetté váltak Hollywoodban, Affleck lenullázta a saját színészi karrierjét, vett egy 3 és fél millió dolláros eljegyzési gyűrűt, és sűrűn látogatta a kocsmákat és a pókertermeket. A dolog pikantériája, hogy ezalatt már ismerte jelenlegi feleségét, hiszen korábban együtt dolgoztak a Pearl Harbour-ban és a Daredevil-ben. Aztán valahogy mégis észhez tért, elhódította Garnert a férjétől (Scott Foleytól), feleségül vette, és ma már három gyereket nevelnek. Affleck karrierje nemcsak, hogy újból felívelt, de mostanra legalább olyan elismert rendezővé vált, mint amilyen színész. De a feleségét is hagyja dolgozni: az a megállapodás, hogy hol az egyik forgat, hol a másik. Most épp Garner van soron, Affleck pedig élvezi legújabb rendezése, Az Argo-akció sikerét.

+ + +

6. Emma Stone - Andrew Garfield

Forrás: AFP

Az abszolút legmenőbb páros a húszas generációból. Külön-külön is fényes jövő áll előttük, de így, együtt még többet érnek a hollywoodi húspiacon. Még egyikük sem járt hírességgel előtte, és egyikük sem viselkedett botrányosan az éjszakában. Két tehetséges, szorgalmas, kissé tökéletlen, de éppen ettől vonzó külsejű színész, akiket remek érzékkel párosítottak A csodálatos Pókember főszerepeire. A folytatásig még biztosan kihúzzák együtt, hiszen egyelőre csak kézenfogva, teljes harmóniában tudják elcsípni őket a paparazzók.

+ + +

5. Helena Bonham Carter - Tim Burton

Forrás: AFP

Alig pár hete együtt vették fel őket a Brit Filmintézet tagjai közé, amit külön megköszöntek azért, hogy így nem kell otthon féltékenykedniük egymásra. És valóban így igazságos, hiszen mióta egymásra találtak (a Majmok bolygója forgatásán), együtt készítik a legjobb filmjeiket. Burton nem talál jobb színésznőt és értőbb alkotótársat Bonham Carternél, ő pedig a férje hatására kezdett még bátrabb, még színesebb alakításokat nyújtani. Két gyerekük született: Billy Raymond és Nell, és Bonham Carter egyszer nem szégyellte bevallani, hogy szülőoktatásra járt, amit nagyon hasznosnak talált (másnak is meleg szívvel ajánlja). Persze szégyellni szinte semmit sem szégyell, ezért is ők a legszeretetreméltóbb lökött pár a filmes világban. És nem igaz, hogy rosszul öltözködnek. Csak különcök.

+ + +

4. Maya Rudolph - Paul Thomas Anderson

Forrás: AFP

Két óriási tehetség (Amerika egyik kedvenc komikája és a rendszeresen zseniálisnak titulált rendező), akiért külön-külön rajongunk, de akikről így, együtt, házaspárként alig tudni valamit. Nem nyaggatják őket azzal, hogy meséljék el megismerkedésük történetét, és nem követi minden lépésüket egy sereg paparazzo. Kapcsolatukat szigorúan a magánéletükre korlátozzák, mindössze egyszer dolgoztak együtt egy színházi produkcióban, még 2008-ban (pedig Sam Mendes már bebizonyította, hogy Rudolph nem csak vicces tud lenni a vásznon). Csak akkor adnak hírt magukról, ha épp gyerekük születik, de mivel ez már háromszor megtörtént, nem biztos, hogy még egyszer sor kerül rá. Legalábbis addig nem, míg Rudolph - saját bevallása szerint - a világ legnagyobb luxusaként gondol a hajmosásra.

+ + +

3. Naomi Watts - Liev Schreiber

Forrás: AFP

Naomi Watts és Liev Schreiber focizik a fiaival a parkban, Naomi Watts és Liev Schreiber Nápolyban nyaral, Naomi Watts és Liev Schreiber biciklizik a városban... Ők aztán nem tehetnek egy lépést sem anélkül, hogy egy fényképezőgép ne leselkedne rájuk. A Színes fátyol forgatásán ismerkedtek meg, és a King Kong premierjén vállalták fel először a kapcsolatukat. Mivel már mindketten közel voltak a negyvenhez, hamar döntöttek a családalapítás mellett, az esküvővel viszont még mindig várnak. (Noha egy interjúban Schreiber egyszer "feleségem"-ként beszélt Wattsról.) Ahhoz képest, milyen érdeklődés kíséri minden lépésüket, és hogy Watts még mindig a hollywoodi élvonalhoz tartozik, meglepően normális, hétköznapi életet élnek. Ettől olyan szimpatikusak.

+ + +

2. Annette Bening - Warren Beatty

Forrás: AFP

Íme, a nő, aki meghódította és behódoltatta Hollywood legnagyobb szoknyapecérét, és példás családapát faragott belőle - miközben ő maga négy gyerek mellett bámulatos karriert épített. Azóta Beattynek már olyan mondat is hagyta el a száját, hogy "számomra a szexuális izgalom legmagasabb szintje egy monogám kapcsolat." De még nagyobb kihívás érte az utóbbi években, amikor elsőszülött gyermeke, Kathlyn bejelentette, hogy férfiként kíván tovább élni. A 20 éves egyetemista ezentúl Stephen Ira Beatty néven hívatja magát, és egy internetre feltöltött videóban mesél transzneműsége vállalásáról. Beningnek és Beattynek a rossz nyelvek szerint Cher adott tanácsot, hogyan lehet elfogadni a helyzetet, mert az ő lánya is átoperáltatta magát férfivá.

+ + +

1. Michelle Williams - Jason Segel

Forrás: AFP

Ki ne drukkolt volna a bájos, törékeny Williamsnek, hogy Heath Ledger tragikus halála után találjon végre egy rendes fiút, aki gyámolítja őt és kislányát, Mathildát. Williams igazán tisztességesen meggyászolta őt, pedig a halálakor már öt hónapja nem voltak együtt. Négy év telt el a trauma óta, megérett az idő arra, hogy egy új szerelem rátaláljon. Jason Segelt egy partin mutatta be neki egy közös barátjuk, Busy Philips, aki mindkettejükkel játszott egy sorozatban: Williamsszel a Dawson és a haverok-ban, Segellel a Freaks and Geeks-ben. Segel ránézésre épp az ellenkezője a féktelen és zseniális Ledgernek: megbízható, rendes fiú. Fél éve vannak együtt, és Segel már át is költözött a nyugati partról New Yorkba, Ledger egykori otthonába. Talán szimbolikus is, hogy a Sandy hurrikán nemrég megrongálta az épületet, így a családnak ki kellett költöznie a házból. Itt az idő, hogy Williams és Segel megtalálja saját otthonát.