Tetszik, hogy élet-halál az egész

2012.11.28. 11:43

A Filmklub podcast kilencedik adásának vendégét nagy szerencsével csíptük el: a Los Angelesben élő magyar színésznő egy londoni forgatásra utazott Európába, hogy a forgatási szünetben haza ugorjon pár napra a családjához - és hozzánk. Bordán Lili filmes karrierjét régóta követjük izgatott figyelemmel: szerepelt a Vászonra vele-sorozatunkban, ő lett a legszebb harminc alatti magyar színésznőket rangsoroló összeállításunk első helyezettje, és beszélgettünk vele akkor is, amikor kiderült, hogy ő kapta a női főszerepet a Csillagközi romboló (Battlestar Galactica) kultsorozat előtörténetében, a Blood & Chrome-ban.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Bordán Lili a podcast felvétele után | Fotó: Pályi Zsófia

Nem véletlen az izgatottságunk: Bordán Lili ma az a magyar színésznő, akinek a legtöbb esélye van arra, hogy nemzetközi szinten, a tengerentúlon is befusson. Egyszerre van meg benne az a három dolog, amely erre predesztinálja: tehetséges, gyönyörű és anyanyelvi szinten beszél angolul. Ezekben a napokban éppen a londoni St. Pancras pályaudvart zárják le azért, hogy Lili végigsétáljon a peronján a Two Days in the Smoke című gengszterfilmben, májusban pedig újabb nagyjátékfilmet forgat Amerikában.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Bordán Lili a podcast felvétele után | Fotó: Pályi Zsófia

Lili mesélt arról, milyen volt felnőni a hús-vér Tony Soprano fiával egy ötezer lakosú amerikai kisvárosban, hogyan pincérkedett napi 14 órát és fújt négyszögletű buborékokat Los Angeles szikrázó kék egére, amíg aztán egy nap elküldött egy castingvideót magáról a Blood & Chrome producerének, és a következő pillanatban egy hatalmas zöld vászon előtt találta magát. Sor került műsorunk spontán-hagyományos szegmensére, a Babapercekre is, de előtte még tisztáztuk a különbséget Pampalini és Pumukli között. Lili őszintén mesélt a neten nagy kedvencnek számító fürdőruhás képeiről, és azt is elárulta, milyen volt farkasszemet nézni a Comic-Con geekjeivel, és milyen gyümölcsöt kapott Andy Vajnától a születésnapjára. A szakmabeli fúrásról és irigykedésről pedig csak ennyit mondott: "Minél jobban örül az ember mások örömének, annál többet örül ő maga." És ezzel nehéz vitatkozni.

A Filmklub podcastadását megtalálod az iTuneson, meghallgathatod az alábbi lejátszóban, vagy letöltheted MP3-ban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találod.