Idétlen mágussal is káprázatos A hobbit

2012.11.30. 12:28

Bár A hobbit világpremierje már szerdán lezajlott Új-Zélandon, még egyetlen kritika sem jelent meg Peter Jackson filmjéről, mert a gyártó stúdió szigorú embargót hirdetett meg jövő hét elejéig. A New York Daily News ennek ellenére leközölt egy olyan cikket a premierről, ami akár kritikának is tekinthető, habár nem merül bele a részletekbe.

Forrás: Fórum Hungary
Sylvester McCoy mint Barna Radagast A hobbit - A váratlan utazás-ban

Az egyik sokakat foglalkoztató kérdés, hogy a szokásos 24 kocka/másodperc sebesség helyett 48 kocka/másodperc sebességgel lejátszott film valóban szebb-e, mint a hagyományos, és nem hat-e túl mesterségesen. A cikk írója pozitívan nyilatkozik az újításról: "Beletelik egy-két percbe, míg megszokja az ember, de onnantól kezdve káprázatos a látvány. Az élmény ahhoz hasonló, mint amikor először lát valaki HD-tévét".

A film hangulatáról megjegyzi, hogy hű marad A Gyűrűk Ura világához, ugyanakkor "könnyedebb és viccesebb", mint A Gyűrűk Ura-filmek voltak. A legizgalmasabb és legszubjektívebb megjegyzést a Barna Radagast nevű mágus figuráról teszi, aki szerinte "néha már annyira idétlen, hogy Jar Jar Binks juthat róla eszünkbe". Ezt a mondatot érdekes módon azóta kivették a cikkből.