A Forbes magazin összeállította a legtúlfizetettebb filmsztárok tízes listáját, tehát azokét, akiknek a filmjei a gázsijukhoz viszonyítva a legkisebb bevételt termelték. A lista összeállításakor a színészek utolsó három filmjének a bevételeit vették tekintetbe, így az eredmény a jelenlegi helyzetet tükrözi.

Forrás: AFP
Eddie Murphy

Mint kiderült, a legkevesebb hasznot Eddie Murphy hajtja, akinek a filmjei minden egyes neki kifizetett dollár után átlagosan csak 2 dollár 30 centet termelnek. Az egykor sikerfilmet sikerfilmre halmozó sztárnak az utóbbi években csak bukásai voltak: nem jött be a Seholország, az Ezer szó, de még a Hogyan lopjunk felhőkarcolót? sem lett elég sikeres ahhoz, hogy Murphyt jó befektetésnek lehessen nevezni.

A következő három helyen olyan színésznők állnak, akik általában nézőmágnesnek számítanak, de mostanában megbuktak a filmjeik: Katherine Heigl főleg A szingli fejvadász, Reese Witherspoon a Honnan tudod?, Sandra Bullock pedig a Rém hangosan és irtó közel miatt került fel a listára. Bullock egyébként a harmadik helyet foglalja el az év legjobban kereső színésznőinek listáján.

A tíz legtúlfizetettebb színész a Forbes szerint (zárójelben a színésznek kifizetett 1 dollár/filmből befolyt 1 dollárnyi gázsira jutó összeg)

1.
Eddie Murphy (1:2,3)
2. Katherine Heigl (1:3,4)
3. Reese Witherspoon (1:3,9)
4. Sandra Bullock (1:5)
5. Jack Black (1:5,2)
6. Nicolas Cage (1:6)
7. Adam Sandler (1:6,3)
8. Denzel Washington (1:6,3)
9. Ben Stiller (1:6,5)
10. Sarah Jessica Parker (1:7)