Jack Black gyilkol egyet

Vágólapra másolva!
A törpök sokat gyalogolnak, vannak, akik halottakat utánoznak, Jack Black megöl egy öregasszonyt, egy francia pasira mindenki allergiás a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Börni, az eszelős temetős / Bernie - 2011

Rendező: Richard Linklater (Mielőtt felkel a nap, Kamera által homályosan)

Főszereplők: Jack Black, Shirley MacLaine, Matthew McConaughey

Miről szól? Egy texasi kisváros temetkezési vállalkozója közeli kapcsolatba kerül egy gazdag és kibírhatatlan özvegyasszonnyal, majd egy szép napon lepuffantja a szipirtyót.

* * *

A hobbit - Váratlan utazás / The Hobbit: Az Unexpected Journey - 2012

Rendező: Peter Jackson (A Gyűrűk Ura)

Főszereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

Miről szól? Gandalf rábeszéli Zsákos Bilbót, hogy csatlakozzon a törpökhöz, és próbálják meg együtt visszaszerezni a kincset, amit Smaug, a sárkány elvett tőlük.

Mit mondunk még a filmről? Tényleg csak a pénzhajhászás miatt lesz kilencórás a háromszáz oldalas A hobbit filmverziója? Lehet A Gyűrűk Ura előzménye több egyszerű gyerekmesénél? Vannak A hobbit-nak mélységei? Jóvátehetőek a böfögős-turházós poénok bármivel? És hogy jön ide az Antigoné? Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Alpok / Alpeis - 2011

Rendező: Giorgos Lanthimos (Kynodontas, Attenberg)

Főszereplők: Aris Servetalis, Johnny Vekris, Ariane Labed, Aggeliki Papoulia

Miről szól? Egy társaság különös vállalkozásba kezd: elhunytakat személyesítenek meg, hogy segítsenek rokonaiknak feldolgozni szerettük elveszítését.

* * *

Életem szerelme / La chance de ma vie - 2011

Rendező: Nicolas Cuche

Főszereplők: Francois-Xavier Demaison, Virginie Efira

Miről szól? Julien el van átkozva: aki a barátnője lesz, annak rosszra fordul az élete. Már feladná, hogy valaha lesz egy normális kapcsolata, amikor találkozik Johannával.