Forró év volt a 2012-es a mozikban, köszönhetően Michael Fassbender szexfüggőjének, a hollywoodi tetovált lánynak és Oliver Stone édeshármasának. A legkülönlegesebb szexjelenetet mégis egy magyar filmnek köszönhetjük, amelyben - hihetetlen, de igaz - részt vett Sharon Stone, Marlon Brando, Nicole Kidman, Mickey Rourke és Kim Basinger is.

5. Blake Lively - Aaron Taylor-Johnson - Taylor Kitsch (Vadállatok)


Oliver Stone-nak becsületére legyen mondva, leszerződtetett Hollywood legmutatósabb színészei közül hármat a Vadállatok főszerepeire és már az első tizenöt percben egymásnak eresztette őket két felállásban. Egy tisztességes hármasszex jelenetet már nem mert bevállalni és csodaszép főszereplőnőjéből is jóval kevesebbet mutatott meg, mint a fiúkból, de Blake Lively szerencsére film nélkül is megoldotta az áldatlan helyzetet és saját telefonjával készített magáról pár gusztusos fotót. Amik persze - ahogy ezt megtanulhatta volna férje előző neje, Scarlett Johansson példájából - hogy-hogy nem az interneten kötöttek ki.

- - -

4. Rooney Mara - Daniel Craig (A tetovált lány)


Daniel Craig idén hiába jelentkezett minden idők egyik legjobb James Bond filmjével és legszebb Bond-girljével, a Skyfall-ban alig jutott ideje szerelmeskedésre. Persze nem sajnáljuk, egyrészt mert az életben Rachel Weisz a felesége, másrészt pedig A tetovált lány amerikai változatában akaratlanul is az ujja köré csavarta a címszereplőt. Rooney Marára pedig aggathatnak bármennyi biztosítótűt és punk-kiegészítőt, akkor is egy gyönyörű nő, továbbá semmiképpen nem szabad szó nélkül hagyni azt a mesterien elegáns lábmozdulatot, amivel Mara megszabadítja Craiget az alsónadrágjától (0:47-nél a videóban).

- - -

3. Louise Bourgoin - Pio Marmai (A legszebb dolog)


Harmadik helyezettünk több jelenetében is csodaszép emberek hemperegnek egymással, de A legszebb dolog-ban az amerikai filmekkel ellentétben nem titkolták vagy poénkodták el a fiatal, kisgyermekes párok magánéletének kínosabb pillanatait sem. Louise Bourgoin minden hiúságát félretette és bámulatosan élethű volt a terhesszex-jelenetekben is.

- - -

2. Final Cut - Hölgyeim és uraim!


Pálfi György óriási karriert befutott montázsfilmjében minden van, amit egy tökéletes moziélménytől elvár az ember: szerelem, féltékenység, háború, akció, álom és persze szex. Méghozzá nem is akármilyen szex, hanem a filmtörténelem legérzékibb jeleneteinek egyvelege: Jack Nicholson letakarítja az asztalt, Michael Douglas Sharon Stone lábai között ügyködik, Marlon Brando a vajért nyúl és még a világ leghíresebb pornója, a Mélytorok is tiszteletét teszi. Filmőrülteknek az egész Final Cut egy másfél órás orgazmus, de ez a jelenet kétségtelenül az egyik csúcspont.

- - -

1. Michael Fassbender - DeeDee Luxe - Calamity Chang (Shame - A szégyentelen)


Kétség sem férhet ahhoz, hogy a Shame - A szégyentelen volt az idei év legmerészebb filmje, de ezt el is várhattuk egy szexfüggő történetétől. A képzőművészből lett rendező, Steve McQueen és múzsája, Michael Fassbender azonban valami egészen különlegeset vittek véghez, amikor szexualitás részeként az érzékiségen kívül a komplexusokat, lelki ürességet és az állatias ösztönt is meg merték mutatni.

- - -

Különdíjasok

Izgatónak semmiképp sem neveznénk a Paradies: Liebe - Szerelmet a feketepiacról ágyjeleneteit, de az év legsokkolóbb szexjeleneteként mindenképp említést érdemel az a nézőkínzással is felérő tíz perc, amíg Ulrich Seidl kíméletlen kamerája bevadult középkorú nőket mutat, amint egy meztelen kenyai kamaszfiú körül őrjöngenek.


Az év homoszexuális szexjelenete A két mesterlövész című szabados francia szexkomédiának köszönhető, amelynek egyik epizódjában csattanóként (Vigyázat, spoiler jön!) a friss Oscar-díjas Jean Dujardint adagolja hátulról barátja, Gilles Lellouche - egy hollywoodi filmben George Clooney és Brad Pitt vagy egy magyarban Csányi Sándor és Fenyő Iván ezt sosem vállalták volna be! (Spoiler vége)


Két heves szexjelenetet érdemes még az idei évből megemlíteni, ahol nem nagyon sikerült a szereplőknek levetkőzniük: az Üvöltő szelek-ben a mezőn, a Lánybúcsú-ban pedig egy nyilvános mosdóban jött rá a szereplőkre a szükség.

----

Olvasd el a többi év végi toplistánkat is!