A legjobb csajok a moziban

Vágólapra másolva!
Volt köztük szőke, barna, vörös, tetovált, szektás, királynő, Bond-lány, némafilmsztár, szomszéd lány, partiállat, akciócsirke, feleség, szerető és titkárnő is. Szerintünk ők voltak a legjobb csajok a 2012-es filmekben. (Összeállításunkban a tavaly feltűnt szépségekre koncentráltunk, sorrendet nem állapítottunk meg.)
Vágólapra másolva!

Bérénice Bejo (The Artist - A némafilmes)

Forrás: [origo]

Az argentín és francia felmenőkkel rendelkező színésznő már közel húsz éve gürizett a szakmában (még a Lovagregény-ben is játszott) mire megkapta élete szerepét a The Artist - A némafilmes-ben, amit mellesleg a férje rendezett. A húszas évek legendás hollywoodi díváit idéző szépségével tökéletesen passzolt az Oscar-díjas film világába, majd később a 2012-es cannes-i filmfesztivál háziasszonyaként bebizonyította, hogy a kortárs divattervezők ruhakölteményeit is maximális eleganciával képes viselni.

- - -

Lizzy Caplan (Lánybúcsú)

Forrás: [origo]

Lizzy Caplant utoljára 2008-ban, a Cloverfield című filmben láttuk a magyar mozikban, de akkor elszalasztottuk a történelmi esélyt, hogy szerepeltessük az évvégi listánkon (csak valami pillanatnyi elmezavarral magyarázható, hogy abból a filmből a kolléganőjét, Odette Yustmant emeltünk ki). Egy évvel később próbáltuk jóvátenni ezt a baklövést és kikiáltottuk Caplant a világ leggyönyörűbb színésznőjének - szerencsére továbbra is elragadó.

- - -

Gina Carano (A bűn hálójában)

Forrás: [origo]

Az MMA-harcosból lett alkalmi színésznő tiszteletet parancsoló, méltóságteljes jelenség. Öröm volt nézni, ahogy az év legütősebb akciófilmjében felmosta a padlót Hollywood vezető férfiszinészeivel. Amellett, hogy bombanő, végtelenül szerény és jófej is - erről akkor győződtünk meg végérvényesen, amikor meghallgattuk ezt a vele készült podcastot.

- - -

Ali Cobrin (Amerikai pite: A találkozó)

Forrás: [origo]

A lány, aki félmeztelenül mutatkozott egy Amerikai pite-filmben. Ezt a szép hagyományt (lásd. Shannon Elizabeth) tartotta életben a sorozat negyedik részében a 23 éves Ali Cobrin. Káprázatos mosolyát és hihetetlen testi adottságait kritikusunk is egyből kiszúrta, részeg bukdácsolását pedig már júliusban az év legmegnyerőbb pucérkodásának neveztük. Később sem tudta megszorongatni senki.

- - -

Molly Egelind (Csak a szerelem számít)

Forrás: [origo]

Sajnos még ez a fenti volt a legkevésbé borzalmas jelenetfotó, amit erről az éteri szépségű 25 éves dán színésznőről találtunk, de megesküszünk rá, hogy Susanne Bier zseniális romantikus komédiájában több olyan közeli felvétel is készült Egelind arcáról, ami konkrétan lélegzetelállító.

- - -

Sarah Gadon (Veszélyes vágy, Cosmopolis)

Forrás: [origo]

Úgy néz ki, mint Emilie de Ravin (Claire a Lost-ban) kissé fiatalabb és hűvösebb kiadásban. A 25 éves kanadai színésznő megfogta az isten lábát, amikor a Cronenberg család férfi tagjai a múzsájukká választották (a legendás apa által rendezett Veszélyes vágy és Cosmopolis mellett az elsőfilmes fiú, Brandon Antiviral című alkotásában is fontos szerepet kapott). Legközelebb Az embermás című Saramago-regény filmváltozatában játssza a főhős barátnőjét.

- - -

Ashley Hinshaw (Az erő krónikája)

Forrás: [origo]

Hosszú szőke hajával, sugárzó mosolyával, tökéletes arcával és testével könnyen tapasztaltabb kolléganői, Amber Heard és Alice Eve nyomdokaiba léphet. Abban is hasonlít a két említett színésznőhöz, hogy már a karrierje korai szakaszában nem volt rest megszabadulni a ruháitól a kamera előtt. A modellként induló 24 éves Hinshaw-nak az idei év hozta meg a nagy áttörést. A középiskolás szuperhősökről szóló Az erő krónikája a költségvetése több mint tízszeresét hozta be néhány hét alatt, ezután ugyan hatalmasat bukott Miley Cyrus partnereként a LOL című vígjátékkal, de az About Cherry pozitív fogadtatása egyből helyre is állította a renoméját. Nem beszélve arról, hogy ez utóbbi filmben nyújtott produkcióját a Mr. Skin szerkesztői az év pucérkodásának szavazták meg.

- - -

Cody Horn (Magic Mike, Az utolsó műszak)

Forrás: [origo]

Az egyetlen színésznő ezen a listán, aki két olyan filmben is szerepelt tavaly, amit az év tíz legjobbja közé választottunk. A Magic Mike-ban az ő figurája képviselte a normalitást, és leginkább az volt a dolga, hogy a rosszallását fejezze ki az öccse (Alex Pettyfer) és Mike (Channing Tatum) ténykedése miatt, de amikor az utolsó jelenetben végre feloldódott, és megvillantotta azt a millió dolláros mosolyt, egyértelműen kiderült, hogy mennyire vonzó.

- - -

Szvetlana Hodcsenkova (Suszter, szabó, baka, kém)

Forrás: [origo]

A szexi anyajeggyel rendelkező, huncut mosolyú 29 éves orosz színésznőt nehéz volt nem észrevenni a sok megfáradt, szürke férfi mellett a Suszter, szabó, baka, kém-ben. Elég volt egy pillantást vetni rá, és egyből megértettük, hogy miért akarja Tom Hardy az élete kockáztatásával is felkutatni. A hazájában rendkívül foglalkoztatott Hodcsenkovát (csak az utóbbi két éveb kilenc filmet forgatott) Hollywood is felfedezte magának: a most készülő Wolverine-filmben a magyar származású szupergonosz, Viper szerepét halászta el Jessica Biel orra elől. Négy évvel ezelőtt ízléses fotósorozat jelent meg róla az orosz Playboyban.

- - -

Rooney Mara (A tetovált lány)

Forrás: [origo]

Rooney Mara egy gyönyörű nő. Lehet, hogy ez annak nem tűnt fel, aki csak A tetovált lány-ban látta, de ha mondjuk Angelina Jolie-nak kiszőkítenénk a szemöldökét, bizarr punkfrizurát nyírnánk neki, és telenyomnánk a fejét piercinggel, mindjárt nem nézne ki olyan jól.

- - -

Bérénice Marlohe (007 - Skyfall)

Forrás: [origo]

Elég szomorú is lenne, ha az aktuális Bond-lányt nem tudnánk felrakni egy ilyen listára, mert úgy az ő esetükben a szépség szinte alapkövetelmény. A 36 éves Marlohe azonban nem fog úgy eltűnni a süllyesztőben, mint a 007-es oldalán feltűnt megannyi vonzó nő, ő ugyanis valódi színészi alakítást nyújtott a Skyfall-ban, és egészen megkapó módon tudta érzékeltetni (főleg a tekintetével) azt a rengeteg szörnyűséget, ami az általa játszott nőnek kijutott élete során.

- - -

Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene)

Forrás: [origo]

A kissé ufoid külsejű Olsen-ikrek elbűvölő hugicájának mindössze egy filmre volt szüksége ahhoz, hogy megkerülhetetlen tényezővé válljon Hollywoodban. Tavaly Magyarországon forgatta a Therese Raquin című erotikus drámát, és akik találkoztak vele, arról számoltak be, hogy egy intelligens, szerény fiatal lány, aki az életben még szebb, mint a mozivásznon

- - -

Tonia Sotiropoulou (Berberian Sound Studio, Skyfall)

Forrás: [origo]

Erre az észbontóan gyönyörű görög színésznőre a Berberian Sound Studió-ban figyeltünk fel (ő volt a kimért titkárnő, aki bármilyen munkával kapcsolatos tevékenységet úgy végzett el, mintha ezzel szívességet tenne), és nagyon vártuk, hogy viszontláthassuk a Skyfall-ban, ahol azonban mindössze pár másodpercig volt a vásznon, mint a kényszernyugdíjazott Bond egyik alkalmi barátnője.

- - -

Alicia Vikander (Egy veszedelmes viszony)

Forrás: [origo]

Egy színésznőnek sem nőtt tavaly olyan mértékben az ázsiója, mint Alicia Vikandernek. A szerencsések már a Titanic filmfesztiválon is vetített Tiszta című pszichológiai drámában élvezhették döbbenetesen erős játékát, másokak - például nekünk is - csak az Egy veszedelmes viszony nézése közben esett le a tantusz. Nem csoda, hogy a brit színjátszás krémjét felvonultató Anna Kareniná-ból is legtöbben ennek a 24 éves svéd színésznőnek az alakítását emelték ki. Jelenleg a Joseph Delaney Wardstone krónikák című sorozatának első kötetéből készülő The Seventh Son című filmet forgatja Jeff Bridges és Julianne Moore társáságában, amely ha sikeres lesz, egy Harry Potter-szerű franchise kezdetét is jelentheti (11 könyv van a sorozatban). Persze csodaszép is, de nála ez szinte mellékes.