Hamarosan viszontláthatjuk az ország kedvenc akciócsaját, Lindát, méghozzá nem a tévében, hanem a moziban. Az alkotók Linda visszatér címmel négyperces teasert tettek ki a netre, amiben a Lindát alakító Görbe Nóra és a Dobogó kövek-ből, illetve a Johnny Gold - a magyar celeb című websorozatból ismert Tánczos Tamás randevúznak a nehézfiú Pindroch Csabával, akinek akad egy-két kritikai megjegyzése a film forgatókönyvéhez, mielőtt bunyóba torkollna a találkozó.

 

A tervezett mozifilmet a Dobogó kövek és a Johnny Gold alkotója, Martin Csaba csinálja majd, aki egy reklámban rendezte Görbe Nórát, és akkor merült fel az ötlet, hogy mi lenne, ha folytatnák a Lindá-t. Az új páros dinamikájának lényege a rendező elmondása szerint, hogy "Linda az okos, tapasztalt zsaru, aki fizikailag már nincs topon, de azért odacsap, ha kell. A partnere a kigyúrt kis Terminátor, aki fizikailag nagyon ott van, de agyban nem olyan erős". Görbe Nóra szerint "Johnny Gold népszerű a fiatalok körében, én pedig az érettebb korosztálynak vagyok ismerős. Merész ötlet összerakni őket, de ha sikerül jól elkapni a kettősüket, sok humor és határtalan lehetőségek rejlenek benne".

A sztoriról még nem sokat akarnak elárulni, de a forgatókönyv már kész van, és mint Görbe Nóra elmondta, a kiindulási pont, hogy "a korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendőröket visszairányítják a munka terepére, így Lindát is, aki bekerül a fiatal kollégák közé. Egy több szálon futó nyomozás kezdődik el, amelynek a szálai a határainkon is túlnyúlnak, és végül összefutnak. Sok verekedés lesz a filmben és sok helyzetkomikum".

Forrás: MTI/Friedmann Endre
Görbe Nóra és Pécsi Ildikó a Linda forgatásán 1988-ban

Martin Csaba célja, hogy a 80-as évekbeli sorozathoz méltó filmet készítsen, de konkrétan sem az eredeti sorozathoz, sem a 2002-es újabb változathoz nem akar visszanyúlni, hanem azt szeretné, "ha friss lenne, új erőre kapna" a karakter. A népszerű mellékszereplőket, Bodrogi Gyulát, Pécsi Ildikót, Harsányi Gábort, Balázs Pétert és Szerednyei Bélát viszont szeretnék visszahozni, legalább egy-egy cameo erejéig.

Eredetileg egy magánbefektető finanszírozta volna a filmet, azonban ez mégsem jött össze, és jelenleg a film büdzséje még nem biztosított. Martin Csaba szeretne pályázni a Filmalaphoz, ezen kívül termékelhelyezésben gondolkodik, és azt is reméli, hogy valamelyik kereskedelmi tévé fantáziát lát majd a filmtervben. Görbe Nóra elmondta, hogy szeretnék még idén leforgatni a filmet, és év végén vagy jövő év elején bemutatni. A film sikere esetén az sem kizárt, hogy utána belevágnának egy újabb Linda-tévésorozatba.