Egy fél film, egy gyerek és egy Tankcsapda-klip, egy év Las Vegas, meg egy krízis. Ez történt Hajdu Szabolccsal, amióta három évvel ezelőtt a  Bibliotheque Pascal szemlefődíja után beszélgettünk vele. Most újra leültünk, hogy megtudjuk, mit tud kezdeni egy tehetséges magyar filmrendező az amerikai sivatagban, és hogy miért feketebőrű a főszereplője annak a metaforikus magyar westernnek, amit májusban kezd forgatni a Hortobágyon.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Hajdu Szabolcs a Bibliotheque Pascal sikere után indult ki Amerikába forgatni, de aztán a hazai filmipar leállása őt is térdre kényszerítette. Félig felvett filmmel a  zsebében jött haza, közben született egy gyermeke, betöltötte a negyvenet, és megingott egy időre a hite a munkájában. Megtudtuk tőle most azt is, a Petőfi-filmtervéről azért mondott le, mert nem akar kurzusfilmet csinálni, Tarantinót cseppet sem szereti, és olcsóbb egy Las Vegas-i medencés ház, mint a pesti panel. Jelenleg éppen azt tanulmányozza, hogy kell közelről tarkón lőni egy embert, de a forgatókönyv mindenhatóságában továbbra sem hisz.

A Filmklub podcastadását megtalálod az iTuneson, meghallgathatod az alábbi lejátszóban, vagy letöltheted MP3-ban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találod.