Kiderült, mit műveltek a Bosszúállók Budapesten

2013.02.17. 10:31

A Bosszúállók című filmben van egy nagyon rövid, ám annál titokzatosabb szóváltás Scarlett Johansson és Jeremy Renner közt, ami így szól:

Fekete Özvegy: Pont olyan, mint Budapest volt.
Sólyomszem: Nagyon különbözően emlékszünk Budapestre.

Forrás: Marvel
Egy kocka a Secret Avengers első kötetéből

Tavaly nyáron megkértük olvasóinkat, hogy találják ki, mit művelhetett a két szuperhős a fővárosunkban, és rengeteg szellemes sztorit kaptunk. Most viszont fény derült a hivatalos verzióra: a héten jelent meg a Marvel Secret Avengers című képregény-sorozatának első része, ami pont a budapesti küldetést meséli el.

Forrás: Marvel
Másik kocka a Secret Avengers első kötetéből


Nem akarjuk elrontani azok szórakozását, akik szeretnék elolvasni a képregényt, úgyhogy csak annyit árulunk el, hogy a sztoriban kulcsszerepet játszik egy Andras Bertesy nevű gazfickó, aki a fegyver-, drog- és emberkereskedelem mellett sötét mágiával is foglalkozik, ami terroristák szolgálatába állítva igencsak veszélyes dolog. Továbbá, hogy Sólyomszemnek csúnyán ellátják a baját egy olyan budapesti háztetőn, ahonnan remek kilátás nyílik a Parlamentre. A képregényben pár magyar mondat is szerepel, de, mint a fenti példa is mutatja, nagyon úgy tűnik, hogy ezeket Google-fordítóval fordították.