Filmszemle helyett Friss hús

2013.03.05. 15:05

Filmszemle idén ugyan nem volt, de rövidfilmszemle mégis lesz: március 28-án és 29-én a Toldi moziban az elmúlt év során készült magyar rövidfilmeket lehet majd megnézni. A Daazo.com által szervezett Friss hús nevű rendezvényen huszonöt új magyar kisfilmet vetítenek, ötfilmes blokkokra osztva. A filmeket az alkotók jelenlétében lehet majd megnézni.

Forrás: Daazo.com
Gryllus Dorka az Én is téged, nagyon című filmben

Az izgalmasnak hangzó filmek közt lesz Papp Gábor Zsigmond (Budapest retro) Én is téged, nagyon című 25 perces alkotása, amiben fiktív smseken keresztül bontakoznak ki egy filmrendező társas kapcsolatai. A sokszereplős filmben játszik többek közt Gryllus Dorka, Thuróczy Szabolcs és Gyabronka József is. Új filmmel jelentkezik a Hideg Berek és az Ünnep rendezője, Schwechtje Mihály is: A pingvinkonstrukció titokzatos szinopszisa szerint arról szól, hogy "Szabadi élete egy csapásra jóra fordul. Már csak az a kérdés, hogy Cili visszajön-e hozzá a zsiráfoktól?".

Forrás: Daazo.com
Keresztes Tamás a Nagyanyám köldöke című filmben

Levetítik Dyga Zsombor Couch Surf című készülő nagyjátékfilmjének egyik epizódját is: a Gyabronka József és Takátsy Péter főszereplésével készült Dramaturg Tanács "története egy irodalom-kiigazítóról szól, akinek saját élete is kiigazításra szorul." Lakos Nóra (Magyar bajusz) Cserna-Szabó András novellája alapján csinálta meg Nagyanyám köldöke című filmjét, amiben egy család férfitagjainak három generációját mutatja be: "a lázadó nagyapa, a rendrakó apa és a lusta fiú. Egy-egy különös étkezési szokás, mely véglegesen megpecsételi e férfiak sorsát." És végre mi is megnézhetjük Nagypál Orsi Körforgalom című kisfilmjét, amit a szarajevói filmfesztiválon Angelina Jolie is látott.

A Friss hús teljes programja:

Arányi Vanda - Oláh Judit: Loop
Bouandel Doraya: Kanapé
Csuja László: A dugulás
Dési András - Móray Gábor: Valaki vacsorára
Dombrovszky Linda: Harmadnapon
Dyga Zsombor: Dramaturg Tanács
Erdélyi Dani: 103 szerda
Gazdag Péter: Jó reggel
Grosan Cristina: Együtt
Kovács Claudia: Mélylevegő
Lafka Dávid: Dumatúra
Lakos Nóra: Nagyanyám köldöke
Nagy Dénes: Lágy Eső
Nagy V. Gergő: Zsolti alulról
Nagypál Orsi: Kispárizs
Nagypál Orsi: Körforgalom
Oláh Kata: End
Papp Gábor Zsigmond: Én is téged, nagyon
Schwechtje Mihály: A pingvinkonstrukció
Szabó Szonja: Prágai hétvége
Szabó Szonja: Turiszt
Szarisz Roxana: Invisible
Szőcs Petra: A kivégzés
Tóth Barnabás: Újratervezés
Török Feri: Brigád