Pálfi György több száz filmből összevágott szerelmesfilmjét, a Final Cut-ot (kritikánk) eddig csak fesztiválokon és speciális vetítéseken lehetett megnézni, mert az alkotók nem rendelkeztek a felhasznált filmek jogaival. Nem sokára viszont mindenki számára elérhető lesz a film: a tervek szerint júliusban jelenik meg DVD-n. Huszár Viktor producer elmondta, hogy a jogi problémát úgy sikerült kiküszöbölniük, hogy egy középiskolásoknak és egyetemistáknak szánt tankönyvet adnak ki a Final Cut kapcsán felmerülő filmes témákról (pl. montázstechnika), és a film ennek az ingyenes mellékleteként kerül a boltokba. A könyvet az ELTE filmszakán oktató Varga Balázs írja. A filmhez három audiokommentár is készül, amelyek szintén az oktatási célra koncentrálnak: lesz egy rendezői, egy hangmérnöki és egy vágói kommentár. A kiadvány pontos árát még nem lehet tudni, de Huszár szerint maximum 3-4 ezer forintba kerül majd.

Forrás: finalcut-movie.com
Pálfi György és a film társírója, Ruttkay Zsófia Cannes-ban

A producer elárulta azt is, hogy ezzel nincs vége a Final Cut-projektnek: Pálfi akar egy újabb filmet csinálni ugyanilyen technikával. Ez a film a magyar származású William Fox által alapított, századik születésnapját két év múlva ünneplő 20th Century Fox stúdió filmjeiből készülne az évfordulóra. Pálfiék már tárgyalnak a stúdióval, amennyiben sikerül megállapodniuk az együttműködésről, a stúdió birtokában álló 1600 filmből válogathatnának az alkotók. És persze ez a film már rendes moziforgalmazásba is kerülhetne a stúdió égisze alatt.

 

Pálfinak van még egy terve, de ezzel kapcsolatban a producer még nem akart részleteket felfedni, csak annyit árult el, hogy a Final Cut-hoz "hasonló elv alapján" készül majd az is, és Faceless (azaz Arctalan) lesz a címe. Huszár annyit mondott még erről, hogy kevés pénzből kivitelezhető, és "garantálja, hogy nagy fesztiválokon" fogják bemutatni, ha elkészül.