Már azt hittük, hogy véget ért a korábban a világ legpechesebb rendezői közé sorolt Lynne Ramsay kálváriája, de nem. A rendező '99-ben megcsinálta a Patkányfogó-t, 2002-ben a Morvern Callar-t, majd legközelebb csak 2011-ben mutatták be filmjét (Beszélnünk kell Kevinről), mert előtte évekig a Komfortos mennyország adaptációján dolgozott, amit elvettek tőle, és Peter Jackson rendezte meg helyette. Úgy tűnt, Ramsay karrierje mostanában lendületet kapott: a Beszélnünk kell Kevinről után nem sokkal bejelentették, hogy Jane Got A Gun címmel, Natalie Portman és Michael Fassbender főszereplésével westernfilmet rendez.

Forrás: AFP
Natalie Portman az idei Oscar-díjkiosztót követő Vanity Fair-partin

Múlt héten jött a hír, hogy Fassbender kiszállt a filmből, és helyette Joel Edgerton formálja meg Portman figurájának régi szerelmét, aki a nő segítségére siet, amikor meg kell védenie magát és sebesült férjét egy bandától, a banda vezetőjét - akit a korábbi felállás szerint Edgerton alakított volna - pedig Jude Law játssza majd. Ez még nem tűnt annyira szörnyűnek, de könnyen lehet, hogy már a háttérben zajló problémákat jelezte: a film forgatása kedden kezdődött volna, de a Deadline blog híre szerint Ramsay egyszerűen nem jelent meg a helyszínen. Egyelőre csak a felháborodott producer, Scott Steindorff nyilatkozott, aki jogi lépéseket fontolgat, és azt hangsúlyozza, hogy nem érti, Ramsay hogy veheti semmibe a mintegy 150 tagú stáb eddigi munkáját, de feltehetően előbb-utóbb Ramsay is előáll majd valamiféle magyarázattal. A film forgatását egyelőre nem fújták le, hanem villámgyorsan találni akarnak egy új rendezőt Ramsay helyére.

Kiegészítés (14:18): A Deadline blog friss híre szerint a producer tényleg megmentette a projektet: Gavin O'Connor, a Tom Hardy és Joel Edgerton főszereplésével készült Warrior rendezője vállalta a megbízást. A tervek szerint a forgatás csütörtökön már kezdődik is.