Vágólapra másolva!
Végre megérkezik hozzánk is Paul Thomas Anderson velencei filmfesztiválon bemutatott, három Oscar-díjra jelölt The Master című drámája. Ha premier előtt szeretnéd látni, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

Paul Thomas Anderson a Vérző olaj után hasonlóan ambiciózus filmet csinált. A The Master részben egy szekta kialakulását és működését, de még inkább a csoport szellemi vezetőjének és a hatása alá kerülő, részeges veteránnak a különös kapcsolatát meséli el. Freddy a második világháborúból hazatérve teljesen szét van esve, csak az ivás és a csajozási kísérletek éltetetik, de véletlenül egy Lancaster Dodd nevű, furcsa gondolkodó hajóján köt ki, és Dodd úgy dönt, befogadja Freddyt a nyájába. Dodd furcsa teszteknek és próbáknak veti alá Freddyt, és eközben szoros, ellentmondásos viszony alakul ki köztük, amit az alkohol iránti közös lelkesedésük is táplál.

Forrás: Venice Film Festival

A mestert Philip Seymour Hoffman alakítja, akit Anderson ebben a filmben már ötödször rendezett A szerencse zsoldosai, a Boogie Nights, a Magnólia és a Kótyagos szerelem után. Freddyt Joaquin Phoenix játssza, a mester feleségét pedig Amy Adams formálja meg. Mindhármukat Oscar-díjra jelölték a filmben nyújtott alakításukért.

Korábban az a hír terjedt, hogy a film burkoltan a szcientológiát kritizálja, és bár tényleg vannak hasonlóságok, a The Master érezhetően nem akar egy konkrét vallásról nyilatkozni. A rendező erről ezt mondta: "A "szcientológia" szóra az emberek füle megnő, egy kis antenna jön ki a fejükből és elkerekedik a szemük. Aggódtam, hogy olyasmit várnak majd a filmtől, amit nem fog megadni. De amint túlvoltunk az első tesztvetítéseken, már senki nem beszélt a szcientológiáról, mindenki a figurákról beszélt".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Angelina Jolie nem szcientológus.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 3-án szerdán 19 órára a Művész mozi Chaplin termébe.

Babicz Anett, Bálint Ágnes, Bálint András, Bariczkiné Tóth Mária, Bárkai János, Bartucz Bernadett, Basilides Gábor, Bodnár Ibolya, Csaballa Erzsébet, Darvas Zsuzsanna, Deák János, Dobai Dániel, Dózsa Miklós, Fehér Ágnes, Fejesné Németh Zsuzsa, Fekete Tamás, Gaál Klára, Gál Barbara, Glausius László, Gróf Annamari, Honecz Andrea, Jambrich Géza, Jónás Gergő, Khell Bogdán, Kiss Katalin Éva, Kovács Márton, Krisch Enikő, Kudron Tonigold Nándor, Lantai David, Lenti Fruzsina, Lukács Éva, Mayer Zsófia, Megyeri Erika, Méhész Enikő, Merényi Zsolt, Molnár Ferenc, Molnár Júlia Dóra, Nagy Krisztina, Nagymolnár Viki, Németh Márton, Pál Manuéla, Pentelényi Pál, Peráki Győző, Pettermann Antal, Pokoraczky Máté, Rácz Mihály, Reiner Attila, Reszler Gergely, Silló Dorottya, Simandi Éva, Somogyi Ferenc, Szabó János, Szabó Péter, Szalontai Szabolcs, Szonda Gabriella, Sztupák Árpád, Takács Kristóf, Tallai Mónika, Tanka Eszter, Tasnádi József, Varga Csilla, Veszeli Éva, Veszprémi Mónika, Zsuffa Miklós

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne kámpicsorodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!