Wes Anderson The Grand Budapest Hotel című filmjét ugyan címe ellenére nem nálunk, hanem Németországban forgatták, de mint kiderült, a rendező nemrég mégis nálunk járt, hogy barátjával, Roman Coppolával együtt leforgassa a Prada új parfümjének bájos reklámfilmjét Léa Seydoux (Mission Impossible - Fantom protokoll) főszereplésével. A cukin Andersonos és franciás klipben Seydoux randizik egy amerikai fiúval, de hamarosan felbukkan a srác legjobb barátja is, és rögvest szerelmi háromszög alakul ki köztük. A reklám alatt Jacques Dutronc L'Idole című száma szól. A klip többek közt a Párizsi udvarban forgott, a kellékek egy részét a Möbelkunst bútorbolt szolgáltatta.

 

A The Grand Budapest Hotel közben leforgott és már amerikai forgalmazóra is talált. A cég nyilvánosságra hozta a rövid szinopszist, amiből kiderül, hogy a film a két világháború közt játszódik, és a hotel legendás recepciósa (Ralph Fiennes) és fiatal beosztottja (Tony Revolori) barátságára koncentrál. A sztoriban fontos szerepet játszik továbbá egy felbecsülhetetlen értékű reneszánsz festmény elrablása és visszaszerzése, egy család jelentős vagyonáért folytatott küzdelem, valamint a társadalmi-politikai változások, amik átalakították Európát a 20. század első felében.

 

Ez alapján úgy tűnik, Anderson filmjei közül ez fog a legszorosabban kapcsolódni valós korhoz és történelmi eseményekhez. A szereposztás szokás szerint káprázatos: Edward Norton, Owen Wilson, Tilda Swinton, Jude Law, Bill Murray, Adrien Brody, Harvey Keitel, Jason Schwartzman, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Saoirse Ronan, Tom Wilkinson, Mathieu Amalric, F. Murray Abraham és Bob Balaban is játszik a filmben, amit az USA-ban az év végén vagy jövő év elején mutatnak majd be.