A Filmklub podcast tizenötödik adásának vendége, Köbli Norbert több jeles magyar filmben és tévésorozatban közreműködött forgatókönyvíróként (Made in Hungária, Tanár úr kérem, Hacktion, Tűzvonalban), de legtöbben A vizsga című film miatt jegyezték meg a nevét, amelyben paranoiás ávósok egymás elleni trükkjeiből gyúrt fordulatos thrillert.

Fotó: Varga Ferenc [origo]

Beszélgetésünk során Köbli azzal sokkol minket, hogy meglepő filmekről állítja, a forgatókönyvük zseniális volt, később sebtiben felskicceli a honi filmipart népszerűsítő reklámkampány tervét, amelyre azért lenne szerinte égető szükség, mert a magyar film remek, csak nem jó a marketingje. Emellett kapunk tőle tippeket, milyen számokat jó hallgatni írás közben, és megtudjuk, az igazi forgatókönyvíró fejben megrendezi előre az egész filmet plánokkal, zenével és vágással együtt. Kiderül, Köbli kólával tuningolja magát, a mondatokat hangosan motyogja, hogy kiderüljön, hitelesek-e, és 9-től 5-ig dolgozik otthon, mint a hivatalnokok. Mindennap megnéz legalább egy filmet, hétvégén többet is, viszont megfogadta, tévésorozatokra nem pazarol időt.  Elárulja, mi az ízléses termékmegjelenítés titka, miért tudna remek filmet írni az Iskola a határon-ból, és azt is, melyek voltak a kedvenc forgatókönyvei az utóbbi 12 évből. És ez még semmi, mert készülő magyar filmek sztorijáról is kapunk bennfentes infókat.

A Filmklub podcast adását megtalálhatod az iTuneson, letöltheted MP3 formátumban, vagy meghallgathatod az alábbi lejátszóban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találod.