A Bosszúállók győzedelmeskedett a vasárnap este tartott MTV Movie Awards-gálán: Joss Whedon szuperhősfilmje lett a legjobb film, és megnyerte a legjobb harcjelenet és a legjobb főgonosz (Tom Hiddleston) díját is. A Napos oldal is három díjat kapott: a legjobb női főszereplő (Jennifer Lawrence), a legjobb férfi főszereplő (Bradley Cooper) és a legjobb csók díját. A műsorvezető Rebel Wilson volt, aki maga is két díjjal távozott: a Tökéletes hang-ban nyújtott alakítását ítélték a legjobb áttörésnek, szereplőtársaival pedig a legjobb zenés pillanat díján osztozott.

Forrás: AFP
Tom Hiddleston megpróbálja megenni az arany popcornt

Will Ferrellt mint zseniális komikust tüntették ki, de köszönőbeszéde alatt egyszer csak megjelent a színpadon a részeg vagy magát részegnek tettető Aubrey Plaza, aki megpróbálta bénán kiszedni a kezéből az Arany Popcorn-díjat, aztán visszaült a helyére. Plaza nyilvánvalóan új filmjét, a The To Do List-et (itthon Kamatylista címmel mutatják be augusztus 15-én) próbálta népszerűsíteni a furcsa húzással, ugyanis a dekoltázsára filctollal fel volt írva a film címe. A biztonsági emberek viszont az incidens után kidobták Plazát a díjkiosztóról.

 

Rendszerint az MTV Movie Awardson debütál több popcornfilm előzetese is, most Az éhezők viadala folytatásának, a novemberben mozikba kerülő Futótűz-nek és Zack Snyder Az ácélember-ének (hazai premier: június 20.) adták le az új előzetesét. A Futótűz-höz egy hosszú előzetest mutattak be, amelynek elején Donald Sutherland és Philip Seymour Hoffman társalog Katnissnek (Jennifer Lawrence) a lehető legokosabb likvidálásáról, Az acélember-hez pedig egy látványosnak nem nevezhető klipet csináltak, amelyben Zod tábornok (Michael Shannon) küld fenyegető üzenetet az embereknek. Ezt nálunk rögtön magyar szinkronnal nézheted meg: