Feltámadt Mancs, a mentőkutya

2013.05.09. 11:29

A Magyar Nemzeti Filmalap legfrissebb döntésében négy filmnek ítélt meg gyártási támogatást. 420 millió forintot kap Goda Krisztina Kakukkfiók című filmje, amelynek forgatókönyvírója Divinyi Réka, producere Kálomista Gábor. A filmről egyelőre nem árultak el többet, a forgatás októbertől zajlik.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Ónodi Eszter

Fazekas Csaba Swing című filmjét 300 millió forinttal támogatják. 2010 tavaszán a rendező azt mesélte, hogy filmje "három nőről szól, akik el vannak keseredve, mert rosszul alakult az életük, és amikor egymás mellé sodorja őket a sors, alapítanak egy énekes triót, amely szvingszámokat ad elő." A Filmalap közlése szerint a főszerepekben Törőcsik Mari, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Törőcsik Franciska és Kulka János lesz látható. A Swing producere Bodzsár István, aki a jelenleg készülő Isteni műszak-ot is jegyzi producerként. A forgatás július végén kezdődik.

Pejó Róbertnek 250 millió forintot ítéltek meg régóta tervezett Mancs című, a híres mentőkutyáról szóló filmjére, melynek a forgatókönyvét Köbli Norbert jegyzi, producere Kántor László. A producer 2010 nyarán azt mondta a filmről, hogy "széles közönségnek szóló, családi film lesz", és arról szól, hogy "egy lúzer ember és egy lúzer kutya együtt hogy lesz sikeres". Az akkori tervek szerint a film főszerepét Nagy Ervin alakítja. Ez a film is július végétől forog.

A játékfilmek mellett egy dokumentumfilmet is támogat a Filmalap: Salamon András 10 millió forintos támogatást kap Nemzeti Dokumentumfilm című munkája elkészítéséhez, amely a Nemzeti Színház előadásairól és társulatáról szól.

Forgatókönyv-fejlesztési támogatást kapott Török Ferenc Hazatérés-e (2,5 m.), Gárdos Péter Királycsel-e (1,5 m.), Maruszki Balázs A vasgróf-ja (1,5 m.), Lovas Balázs és Lengyel Balázs Seusó-ja (1,5 m.), Sárközi Andrea 2in1 című filmterve (1 m.) és Köbli Norbert Sole Mió-ja (1 m.).