Nagyon úgy tűnik, hogy két évvel A Vaslady után, Meryl Streep ismét ott lesz a legjobb női főszerepért járó Oscar-díj várományosai között. Legalábbis az Augusztus Oklahomában (August: Osage Country) című családi dráma első előzetese ezt akarja elhitetni velünk. Hiába tűnnek fel benne tíz másodpercenként olyan nagy nevek, mint Sam Shephard, Julia Roberts, Juliette Lewis, Ewan McGregor vagy Benedict Cumberbatch, a manipulatív, gyógyszerfüggő, szájrákja ellenére is láncdohányos matrónát alakító Meryl Streep jelenlétében mindegyikükben megakad a szó. A háromszoros Oscar-díjas amerikai színésznőnek már egy fekete napszemüveg viselése is elég ahhoz, hogy kizökkentse az embert a nyugalmából.


Az is igaz viszont, hogy a történet maga nem tűnik különösebben izgalmasnak: az apa temetésére összesereglett családtagok egymás szennyesében turkálnak, régi sérelmeket emlegetnek fel, szóval ahogy az megszokott ilyenkor, rövid úton egymás agyára mennek. Az aranyszínben úszó préri, és a derűs aláfestő zene ezzel együtt azt ígéri, hogy nagy tragédiák nem várhatóak, és a dráma mellett a humor is legalább ugyanolyan hangsúlyos lesz.

Elsősorban nem is a parádés szereposztás, hanem a film alapjául szolgáló darab írója miatt várunk sokat ettől a filmtől. Tracy Letts nevéhez fűződik ugyanis az elképesztően beteg Gyilkos Joe is. Abban reménykedünk, hogy ez az alapvetően könnyed és súlytalan előzetes becsapós, és az Augusztus Oklahomában nem csupán egy nagy nevekkel kibélelt, de szokványos családegyesítős film lesz, hanem mutat majd valami frisset, meghökkentőt is a témában.

Az Egyesült Államokban november 8-tól fogják vetíteni a mozik, magyarországi bemutatóról egyelőre nincsen információnk, de látva a szereplők listáját, szinte biztosra vehető, hogy a hazai mozikba is el fog jutni.