Joe Eszterhas, a Flashdance, az Elemi ösztön és a Showgirls magyar származású forgatókönyvírója 7,5 millió forintot kap a Magyar Nemzeti Filmalaptól a Sins of the Fathers (Az apák bűne) című filmterv fejlesztésére - derül ki a szervezet honlapjára szerdán felkerült döntőbizottsági határozatból. A projekttel kapcsolatban egyelőre csak annyi derült ki, hogy az Oscar-díjas Szabó István (Mephisto, A napfény íze) rendezi, a producere pedig Hódi Jenő lesz. Érdekes adalék, hogy az 1989-es Music Box (amelynek az egyik producere Andy Vajna volt) Joe Eszterhas által jegyzett forgatókönyvének munkacíme szintén Sins of the Fathers volt.

Joe Eszterhas és Andy Vajna tavaly októberben a Puskin mozibanFotó: Valuska Gábor (filmhu)

A Filmalap két gyártási támogatásról is döntött: Török Ferencnek (Moszkva tér, Szezon) 236 millió forintot ítéltek meg a Senki szigete című filmjére, az elsőfilmes Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékát pedig 227 480 000 forinttal támogatták.

Török filmje egy szerelmi történet lesz, amelynek kiindulópontja egy titokzatos szökött menyasszony, egy taxisofőr lány és egy kallódó kosárlabdás srác véletlen találkozása. A Senki szigete forgatókönyvét Szekér András (A nagy füzet, Ópium) írta, a forgatás augusztusban kezdődik Budapesten és környékén.

Az eddig reklámfilmesként ismert Herczeg Attila szintén augusztusban kezdheti el forgatni a Megdönteni Hajnal Tímeát című komédiát. A film főhőse egy harmincas, jóképű pasi, aki az esküvőjére készül, amikor érettségi találkozóra hívják. Ott találkozik azzal a lánnyal, akivel a gimiben nagyon jóban volt, de már évek óta nem látta. A buli elszabadul, berúgnak, összejönnek, és másnap valaki megzsarolja őket.