Vasárnap írtuk, hogy Russell Crowe arról tweetelt, hogy a hétvégét Budapesten töltötte, de most már konkrét fényképes bizonyítékunk is van erre. BA nevű kedves olvasónk lefotózta szombat este Crowe-t, amint Brett Ratner rendezővel (Csúcsformában-filmek, Hogyan lopjunk felhőkarcolót) beszélget az Arany János utcai Aranytíz Kultúrház előtt. A két hollywoodi filmes egy fekete Mercedes Vitóban érkezett a helyszínre, negyed órát trécseltek egy hangulatos útfelújítás szomszédságában, majd bementek vacsorázni az utca túloldalán lévő Pomo D'oro étterembe.

Brett Ratner és Russell Crowe az Arany János utcábanFotó: BA

A Pomo D'oro pincére azt mondta olvasónknak, hogy Crowe többször járt már náluk, legutóbb koszosan-mocskosan, egy háromnapos maratoni forgatás után esett be az étterembe, és azzal viccelődött, hogy ő a leggazdagabb ember Magyarországon. Brett Ratner körülbelül két hónapja forgatja hazánkban a Hercules című nagyszabású kalandfilmet, amelynek címszerepét Dwayne Johnson játssza. Csak arra tudunk gondolni, hogy Russell Crowe is szerepel ebben a filmben, csak egyelőre titokban tartják a közreműködését.

Egy a neve elhallgatását kérő bennfentes informátorunk pedig azt jelentette, hogy Crowe találkozott Budapesten Ariel Vromen (The Iceman) rendezővel is, aki a következő filmjéhez keres éppen helyszíneket Magyarországon. Ez már puszta spekuláció, de ha Vromen megfelelő helyszíneket talál nálunk, valamint Crowe is igent mond a projektre, elképzelhető, hogy az Oscar-díjas színész majd huzamosabb időt is eltölt hazánkban.

Brett Ratner és Szabó István a Hercules forgatásánForrás: Brett Ratner Instagram

Brett Ratner Twitter-folyamát végigpörgetve arra a meglepő tényre derült fény, hogy A vörös sárkány-t és az X-Men 3-at is jegyző rendező rendszeresen bandázik együtt Szabó Istvánnal. Legalább három közös fotót posztolt a Mephisto és A napfény íze alkotójával, az egyik ezek közül a VIII. kerületi Rosenstein Vendéglőben készült, amelyet Ratner "a kedvenc budapesti zsidó éttermének" nevez a képaláírásban.

Frissítés: Szabó Máté olvasónk még mélyebbre merészkedett Brett Ratner Twitter-archívumában és előásta azt az öt hónappal ezelőtti nagyszerű felvételt, amelyen a hollywoodi filmes Orbán Viktorral közösen pózol. Ratnernek nagyon tetszhetett a fotó, mert kétszer is kiposztolta: egyszer "Az új legjobb barátom, Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor!", később pedig "Csak lógunk itt Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral!" megjegyzéssel. Ratner nyakbavalójáról arra következtethetünk, hogy a két úriember Leslie Mandoki koncertjén futott össze február 16-án a Művészetek Palotájában

Brett Ratner és Orbán ViktorForrás: Brett Ratner Twitter