A Filmklub podcast tizennyolcadik adásának vendége Fenyő Iván volt, aki elmesélte, hogyan ejtették pofára az S.O.S. Love! alkotói, mikor találkozott Kate Winslettel, miért énekelt Jordán Adéllal Los Angelesben táncdalokat 56-os magyaroknak, és melyik a kedvenc jógapozíciója. Fenyő Iván volt az előző filmes éra egyik legfontosabb férfisztárja: az utóbbi tíz év csomó sikeres közönségfilmjében játszott (Szabadság, szerelem, S.O.S. Szerelem, 9 és fél randi, Made in Hungária), Sam Mendes Oscar-díjas rendező pedig őt választotta ki az iraki háborút feldolgozó filmjének (Bőrnyakúak) karakterszerepére.

Fenyő IvánFotó: Hajdú D. András - Origo

Mintagyerek volt, mégsem lett belőle orvos. Földessy Margit színitanodája beszippantotta, majd érettségi után két évig volt az Új Színház stúdiósa, mire felvették a Színművészetire, ahol élete egyik legszebb négy évét töltötte. Másfél óra alatt végigrobogtunk karrierjének nagyobb állomásain onnantól, hogy 17 évesen Almával koccintott a Szomszédok-ban, egészen a hazai filmgyártás leállásáig, de még arra is rákérdeztünk, leszinkronizálták-e a Borgiák-ban. Fenyő Iván mostanában egy-egy külföldi produkcióban tűnik fel - a Die Hard 5-ben is szerepelt -, illetve műsorvezetést vállalt egykori főiskolai osztálytársával, Kovács Patríciával az egyik kereskedelmi csatornán. Hazai gyártású produkcióban a közeljövőben nem szerepel, nemsokára kiderül, kellenek-e még sztárok a magyar filmbe.

A Filmklub podcast adását megtalálhatod az iTuneson, letöltheted MP3 formátumban, vagy meghallgathatod az alábbi lejátszóban. A podcasthoz tartozó RSS csatornát itt találod.