David O. Russell karrierjében volt egy mélyrepülés a 2004-es Multik haza! és a 2010-es Fighter közt, de utóbbi óta óriási lendületben van: a Fighter-ért, majd a tavalyi Napos oldal-ért is Oscar-díjra jelölték, és következő filmje, a kedvenc színészeit felvonultató American Hustle is meglehetősen jól fest az első előzetes alapján. A Led Zeppelin Good Times, Bad Times című számával aláfestett klipben tombol a 70-es évek hangulat: idétlen hajak és merészen dekoltált estélyik pörögnek a szemünk előtt, miközben a színészek látványosan lubickolnak szerepeikben.

A megtörtént eseten alapuló filmben Christian Bale egy szélhámost alakít, akit a Bradley Cooper által megformált FBI-ügynök együttműködésre kényszerít más szélhámosok leleplezése érdekében. Ebben az akcióban kénytelen részt venni Amy Adams is, aki Bale figurájának szeretője és szélhámostársa, illetve bekavar még Jennifer Lawrence is, aki Bale felesége, és szemlátomást nem bánja, ha a férje egy kicsit elnáspángolja az íróasztalon. Ha ez nem lenne elég, a filmben játszik még Jeremy Renner, Robert De Niro, Louis C. K. és Jack Huston is.

Kiegészítés (2013.08.01.): Alaposabb vizsgálat után arra jutottunk, Bale minden bizonnyal Adams, és nem Lawrence fenekét csapdossa az asztalon. Minden félrevezetett olvasónktól elnézést kérünk!