Osvárt Andreát döntik meg

2013.08.14. 12:59

Pár nap múlva kezdődik a Megdönteni Hajnal Tímeát című új magyar vígjáték forgatása, de az alkotóknak eddig sikerült titokban tartani a szereposztást. Aztán Szabó Simon bement egy rádióműsorba, és mindenre fény derült. A Civil Rádió Traffic című adásában Szabó elárulta, hogy film címszerepét Osvárt Andrea játssza, a férfi főszereplők Simon Kornél (Társas játék) és Lengyel Tamás (Tréfa) lesznek, Szabó maga pedig egy "gusztustalan, Torrente-szerű" figurát alakít majd. Rajtuk kívül feltűnik még a filmben Jordán Adél, Szandtner Anna, Szervét Tibor, valamint a 86 éves, Kossuth-díjas Békés Itala. Osvárt Andreának ez lesz az első magyar játékfilmje a 2009-es Poligamy óta.

Osvárt AndreaForrás: Mudra László - Origo

A beszélgetés során Szabó elismeri, hogy az ő humora különbözik a legtöbb emberétől, de még így is talált olyan momentumokat a forgatókönyvben, amiken hangosan felnevetett. A film történetét így foglalta össze: "Van egy érettségi találkozó, ahol megtörténik egy megcsalásos jelenet, ezt [Szabó figurája] felveszi a telefonjával, és megpróbálja megzsarolni azt a két embert, aki ebben részt vett, hogy ő is hadd élvezze ki az élet gyönyörű pillanatait. Ebből mindenféle kalamajka adódik."

A Megdönteni Hajnal Tímeát című filmet az eddig reklámfilmesként tevékenykedő Herczeg Attila rendezi, a forgatókönyvet Csurgó Csaba (Para) írta, a mozikba várhatóan 2014. februárjában érkezik.