Nem mondhatnánk, hogy az idei Arany Pálma-díjas Adele élete (La vie d'Adele) marketingcsapata eddig promóanyagokkal bombázta volna a film iránt érdeklődőket: a májusi cannes-i bemutató óta mindössze két fotót és két rövid jelenetet hoztak nyilvánosságra. Most végre befutott az előzetes, amely alapján a nézők valamelyest elkaphatják a háromórás, gyönyörű szerelmesfilm hangulatát - pláne, ha értenek franciául.

Adele Exarchopoulos és Léa Seydoux az Adele életé-benForrás: Vertigo

A két főszerepet játszó színésznő (Lea Seydoux és Adele Exarchopoulos) alakítása annyira lenyűgözte a Steven Spielberg által vezetett cannes-i zsűrit, hogy a szokásoktól eltérően a fődíjat nem egyedül a rendező kapta, hanem osztozni kellett rajta színésznőivel. Seydoux és Exarchopoulos mélyen átélt játékából ízelítőt ad az előzetes, viszont a sokat emlegetett, mintegy 15 percnyi meghökkentően élethű leszbikus szexjelenetekből szinte alig láthatunk valamennyit. A saszeműek azonban megpillanthatják Funtek Sándort, a film egyetlen magyar szereplőjét (ő az, aki robotzsarus pólóban tapsol 1 perc 19 másodpercnél).

A filmet Magyarországon először a szeptember 12-én kezdődő miskolci CineFest filmfesztiválon lehet majd elcsípni, moziforgalmazásba rögtön a francia premier után egy nappal, október 10-én kerül.

Olvasnivaló: Nyaljál, kékhajú lány! - kritikánk az Adele életé-ről
Olvasnivaló: Az igazi szex a jó szex?