Az intimhigénia iránt érdeklődők is végre megkapják a maguk kultfilmjét! A locarnói filmfesztiválon két hete bemutatott Feuchtgebiete (Nedves tájak) című német vígjáték főhősnője, Helen egészen sajátos kapcsolatot ápol a testével. Az édesanyja sikertelenül próbálta belenevelni, hogy mennyire fontos az alsóbb régiók tisztántartása. Helen ez ellen úgy lázad, hogy hetekig nem mosdik, alfelét undorító nyilvános vécék kagylójához dörgöli, puncijába péniszformájú gyümölcsöket dugdos, a testéből távozó összes nedvet lenyeli, valamint parfüm helyett hüvelyváladékot ken a füle mögé, hogy ezzel vonja magára a férfiak figyelmét. Aranyerének ápolása is megigézi, és amikor egy borotválkozós baleset során felsérti a végbélnyílását, újabb távlatok nyílnak meg előtte a testnyilásaival való foglalatosságok terén.

Carla Juri a Feuchtgebiete című filmbenForrás: ZDF

A fenti összefoglaló alapján azt hihetnénk, hogy a Feuchtgebiete valami tabudöntögető tobzódás az undormányban, vagy esetleg egy mélységesen lehangoló társadalmi görbetükör, de az eddig megjelent kritikák mind arról számolnak be, hogy a film kifejezetten könnyed, vicces, és a széles közönség érdeklődésére tarthat számot (persze azt is megjegyzik, hogy erős gyomorra mindenképpen szükség van a megtekintéséhez). A Screen kritikusa a Trainspotting-hoz és A lé meg a Lolá-hoz hasonlítja a film hangvételét, a Hollywood Reporter szerzője pedig a Harcosok klubja és David Fincher videóklipjeinek virtuóz vizualitását emlegeti fel. Abban tényleg mindenki egyetért, hogy a 27 éves (de jóval fiatalabbnak tűnő), Carla Juri nevű svájci színésznő szenzációs főszerepben, és az ő érzékeny játéka miatt egy pillanatra sem gondolja a néző, hogy öncélú hányingerkeltéssel van dolga. A még véletlenül sem munkahely-barát előzetes kellő ízelítőt nyújt a film izgága képi világából, és Juri lehengerlő alakításából.

A Feuchtgebiete a brit származású egykori tévés műsorvezető, Charlotte Roche azonos című önéletrajzi botránykönyvének az adaptációja. Az eredeti regényt több tucat országban adták ki (nálunk Nedves tájak címmel jelent meg 2009-ben), és több millió példányban fogyott. A filmet augusztus 22-től vetítik a német mozik, magyarországi forgalmazásáról egyelőre nem kaptunk információt.