Ötórányi nimfomániát kapunk

2013.09.12. 17:30

Egy norvég filmes site friss információkat szerzett Lars von Trier A nimfomániás (Nymphomaniac) című filmjéről, melyeket tíz pontba szedve közölnek a honlapjukon (az angol verzióhoz le kell scrollozni). Úgy tudják, hogy a kétrészes film összesen ötórás lesz, és a két részt egyszerre fogják bemutatni, nem külön filmekként, és Von Trier annyi anyagot forgatott, hogy a mozifilmen felül tévésorozat is készül A nimfomániás-ból.

Stacy Martin és Shia LaBeouf A nimfomániás című filmbenForrás: Vertigo Media

Azt már eddig is tudtuk, hogy a film nyolc fejezetre osztva, visszaemlékezésekben meséli el Charlotte Gainsbourg figurájának szexuális életét serdülésétől kb. ötvenéves koráig, most kiderült, hogy még konkrétan a hatvanasas évek végétől napjainkig tart a történet. A fejezeteknek eltérő a vizuális megközelítésük: van, amelyik fekete-fehér, van, amelyikben egyáltalán nincs kameramozgás, és némelyikben YouTube-on talált archív videók is feltűnnek. Hét fejezet 2,35:1 képaránnyal készült, egy pedig 1,85:1 képaránnyal. És ami talán a legérdekesebb: állítólag a film nagyon vicces lesz, bár a humor inkább az első felére jellemző, aztán fokozatosan egyre komorabbá válik a történet. Az eleje főcím pedig egyenesen Woody Allent idézi majd.

Eddig három részletet adtak ki a filmből, ami hozzánk jövő januárban érkezik.

Kiegészítés (2013.09.13. 10:20): A film magyarországi forgalmazójának már volt lehetősége megnézni a kész filmet, és az általa látott verzióban az első rész 110, a második pedig 130 perces volt.