A tervek szerint 30-60 millió dollárból (6,5-13 milliárd forintból) készítenek filmet Kincsemről, a csodalóról. A forgatókönyvet Bereményi Géza írja, a dramaturg Szőcs Géza költő, a miniszterelnök főtanácsadója lesz, rendezőnek pedig egy Oscar-díjas alkotót kérnek fel. Losonci Gábor producer elmondta, hogy a film angol, orosz, német, amerikai és osztrák koprodukcióban készül. Hat főszereplője lesz, ebből két szerepet amerikai Oscar-díjas színészeknek szánnak. A rendező és a színészek nevét egyelőre nem jelentették be.

Kincsem, a csodalóForrás: Wikipédia

A producer a szerdai sajtótájékoztatón annyit elárult, hogy Weisz Fanni jószolgálati nagykövet, egykori szépségkirálynő kapja az egyik főszerepet. Elena Drapeko orosz színész, a duma kulturális bizottságának első elnökhelyettese Kincsem trénerének a feleségét játssza, de feltűnik a filmben Oszter Sándor is. Mintegy ötéves előkészítő munka után 2014 tavaszán kezdődhet a forgatás, a bemutatót 2015 tavaszára tervezik.

Losonci Gábor arról is beszélt, hogy a produkció nem vesz igénybe állami támogatást, a Magyar Nemzeti Filmalaphoz sem pályáztak, a szükséges forrásokat vállalkozók és befektetők adják össze. Szőcs Géza azt hangsúlyozta, hogy a tervezett produkció léptéke meghaladja a hazai a lehetőségeket, hiszen bekerülési összege meghaladhatja "az egyéves, sőt akár a kétéves keretét annak, amit Magyarország ma filmre fordíthat".

Ezzel párhuzamosan egy másik film is készül a csodalóról, amelyet Herendi Gábor (Valami Amerika, Magyar vándor) rendez, a forgatókényvét pedig Hegedűs Bálint írta. A Kincsem című projektet eddig összesen 11,7 millió forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap.