Brad Pitt peckesen üli meg a tankot

2013.09.19. 13:03

Brad Pitt pár hete forgatja Angliában a Fury című második világháborús drámát, és David Ayer rendező (Az utolsó műszak) már ki is tweetelte ez első hivatalos fotót a filmből, amelyen Pitt és négy kollégája (Shia LeBeouf, Logan Lerman, Michael Pena és Jon Bernthal) katonai egyenruhában üldögélnek a címbéli tankon. Az 1945-ben játszódó történetben a Fury nevű tank ötfős legénysége a világháború utolsó heteiben harcol a német hadsereg ellen.

Shia LeBeouf, Michael Peña, Brad Pitt, Jon Bernthal és Logan Lerman a Fury című filmbenForrás: Sony Pictures Entertainment

A 49 éves színész karrierjének egyik legjobb időszakát éli: a nyáron bemutatott Z világháború eddigi legsikeresebb filmje lett, novemberben jön A jogász című thriller, amelyben Michael Fassbender, Javier Bardem, Cameron Diaz és Penélope Cruz a partnerei, a torontói filmfesztiválon nemrég bemutatott 12 Years a Slave című rabszolgás filmjét pedig már most a jövő évi Oscar-díjkiosztó legesélyebbjeként emlegetik. Ez utóbbiban a színész producerként is munkálkodott, tehát ha elnyeri a legjobb filmnek járó díjat, az egyben Pitt első Oscarját is jelenti majd.

A Fury 2014. november 14-én kerül az amerikai mozikba.