Hamarosan a magyar (október 10.) és az amerikai (október 25.) mozikba is megérkezik a cannes-i Arany Pálma-nyertes Adele élete, ami három órában meséli el két leszbikus lány (Léa Seydoux és Adele Exarchopoulos) több éven át tartó kapcsolatát. Az amerikai előzetes szöveg nélküli, és főleg Exarchopoulos bociszemeire koncentrál, minden bizonnyal azért, hogy eltereljék a nézők figyelmét a tényről, hogy a film francia nyelvű:

A magyar feliratos előzetes sokkal drámaibb és így izgalmasabb is, és mintha főleg a kapcsolat nehézségeire koncentrálna. A film hosszú, explicit szexjeleneteiből nem mutatnak semmit a klipekben, de attól még ott vannak: nálunk 18-as korhatár-besorolást kapott a film, az USA-ban pedig a legkeményebb, NC-17 kategóriába került, amelybe a pornófilmeket is sorolják.

Cannes-i permierje óta az Adele élete gyakorlatilag folyamatosan szerepel a filmes hírekben: eleinte az igazinak tűnő szexjelenetekről vitázott mindenki, aztán a rendező, Abdellatif Kechiche és a két színésznő összeveszése volt a téma, most pedig a francia forgalmazó nyilatkozata az idegen nyelvű Oscar kapcsán. A filmet Franciaországban október 9-én mutatják be, amivel pont lecsúszik arról, hogy nevezhető legyen a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára (szeptember 30. a bemutatási határidő), a forgalmazó vezetője azonban úgy nyilatkozott, hogy a legjobb idegen nyelvű film kategóriában elnyert Oscar-díj már "semmit sem tenne hozzá az Arany Pálmához", és "senkit sem érdekel ez a kategória", ezért a többi kategóriában próbálnak majd meg jelöléshez jutni, "azokban, amelyek számítanak".

Az Adele élete francia plakátjaForrás: Vertigo
Az Adele élete amerikai plakátjaForrás: Vertigo
Az Adele élete magyar plakátjaForrás: Vertigo