Az elmúlt években annyiszor meghiúsult a Dumb és Dumber - Dilibogyók régóta tervezett folytatása (a 2003-as Dumb és Dumber - Miből lesz a dilibogyó című borzalmas előzményfilmről most próbáljunk meg megfeledkezni), hogy Jeff Daniels még idén júliusban is úgy nyilatkozott a projektről, hogy "akkor fogom elhinni, hogy tényleg megcsináljuk, ha már konkrétan ott állunk Jim Carrey-vel a forgatáson". A múlt héten azonban tényleg elkezdődött a film forgatása Atlantában, és ezt megerősítendő Jim Carrey kedden ki is tweetelte az alábbi fotót, amelyen a két színész a Dumb és Dumber-béli karaktereiknek öltözve olvassák Carrey frissen megjelent gyerekkönyvét (természetesen fordítva tartják a könyvet, mert hogy hülyék). Pár órával később Daniels egy még remekebb képpel kontrázott a Twitteren.

Jim Carrey és Jeff Daniels a Dumb és Dumber 2 forgatásánForrás: Jim Carrey Twitter

A Dumb and Dumber To címen futó film (azért nem "Two", mert hogy hülyék) történetéről eddig szinte semmi nem derült ki, annyi biztos, hogy az ostoba páros fő ellenlábasát a The Walking Dead sorozatból ismert Laurie Holden játssza (ő volt Carrey szerelme a színész karrierjének egyik legnagyobb buktájában, a 2001-es Mi lenne ha? című drámában), illetve, hogy szerepelni fog a filmben Billy, a vak kisfiú, akinek Lloyd az első részben eladta a sajnálatosan elhunyt Peti nevű papagájt (most már nyilván nem kisfiú lesz, mert az őt alakító színész, Brady Bluhm a nyáron töltötte be a harmincat). A filmet az első részt is jegyző Bobby Farrelly és Peter Farrelly rendezi.

A 1994 novemberében bemutatott Dumb és Dumber volt abban az évben Jim Carrey harmadik kasszasikere az Ace Ventura - Állati nyomozó és A maszk után, a 17 millió dollárból készült film összesen 247 milliót hozott.