Vágólapra másolva!
Hamarosan megérkezik a magyar mozikba az Arany Pálma-díjas Adele élete, a háromórás leszbikus szerelmesfilm, amelyről mindenki beszél május óta. Ha szeretnéd a premier napján ingyen megnézni, játssz velünk!
Vágólapra másolva!

Cannes-i premierje óta áradozunk Abdellatif Kechiche (A kuszkusz titka) Adele élete című filmjéről, ami az újságírókat és a Steven Spielberg vezette zsűrit egyformán lenyűgözte, és elnyerte az Arany Pálma-díjat. Most hozzánk is megérkezik a film, mégpedig az eredeti, háromórás változatban, vágás és cenzúra nélkül. Utóbbi azért nagy szó, mert olyan naturalista, explicit szexjelenetek vannak a filmben, amelyek miatt az USA-ban a legszigorúbb korhatárbesorolást kapta.

Adele élete Forrás: Vertigo

Az Adele élete két fiatal lány szerelmének jó néhány éven keresztül tartó történetét meséli el. A tizenéves címszereplőt az eddig gyakorlatilag ismeretlen Adele Exarchopoulos alakítja, kékhajú, főiskolás szerelmét Léa Seydoux (Mission: Impossible - Fantom protokoll, Nővér) játssza.

Bemutatása óta folyamatosan szó van a filmről, de mostanában már szinte csak negatív kontextusban: először a stáb panaszkodott az öthónapos forgatáson uralkodó embertelen körülményekre, aztán a két színésznő jelentette ki, hogy a rendező kikészítette őket a forgatás során, és nem lennének hajlandók még egyszer vele dolgozni, mire a rendező azzal vágott vissza, hogy elkényeztetettnek titulálta őket. Legutóbb pedig a film forgalmazója fitymálta le a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját, mondván, hogy nem érdekli őket, mert az már semmit nem tenne hozzá az Arany Pálmájukhoz.

Adele élete Forrás: Vertigo

De kár lenne, ha mindez elhomályosítaná a film érdemeit, amelyről így írtunk: "Az ismerkedés izgalma egy szórakozóhelyen. Az első csók. Az első együttlét. Az első közös vacsora az új csajod szüleivel. A buli, amin csak egy embert ismersz, de mindenki más ismer mindenkit. A találkozás az exszel, aki szakított veled évekkel ezelőtt, de te azóta is rá vagy kattanva, és szeretnéd visszaszerezni. Ha ennyire ismerős helyzeteket mutatnak filmen, nagyon könnyű kiszúrni a hamisságot. Az Adele életé-ben semmi sem hamis."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A Renoir című filmet nevezte idén Franciaország a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 10-én csütörtökön 19 órára a Puskin moziba.

Béres Anna, Boromisza Klári, Boros Melinda, Brasher Zsuzsanna, Csanda Erika, Csepregi Bernadett, Csontos Marina, Diószegi Judit, Farkas Krisztina, Fekete Lara, Fidel Emese, Gál-Masek Zsuzsanna, Gazdag Viktória, Gulyás Luca, Hajdu János, Hanustyák Kata, Herbály Dóri, Hrenkó Dóra, Illyés Viktória, Kádi Fanni, Kerek Orsolya, Kiss Éva, Kopcsányi Lilla, Koroknai Eszter, Kovács Gabriella, Kriston Krisztina, Láng Eszter, Malik Andrea, Miklós Kata, Molnár Fanni, Nagy Hermina, Novák Dóra, Ócsai Edit, Paizs Györgyi, Pákozdi Katalin, Péntek Kriszta, Péter Kata, Petrás Zsuzsa, Petricska Natália, Poócza Eszter, Salgó Zita, Soós Petra, Stahl Zsófia, Stuber Ágnes, Szabados Zsuzsanna, Takács Tímea, Tóth Hanna, Ujvári Réka, Ungvári Renáta, Valasinyovszki Lilla, Varga Márta, Veres Éva, Vészi Kriszta, Veszprémi Mónika, Zsuppán Júlia

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!