Itt a teljes szexfüggő gárda!

A nimfomániás, Uma Thurman
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az, hogy kitiltották a cannes-i filmfesztiválról, a legjobb dolog volt, ami történhetett a zseniális botrányfilmessel, Lars von Trierrel. A nimfomániás című új filmjét ezért nem a májusi szemlén mutatták be, hanem visszatartották karácsonyig. A folyamatosan sokkoló meglepetésekkel szolgáló marketingkampányból pedig úgy tűnik, olyan karácsonyi (nálunk inkább újévi) ajándékra számíthatunk a mestertől, amit sose felejtünk majd el. 
Vágólapra másolva!

A titokzatos részletek és ízelítők után végre plakátok is készültek A nimfomániás-hoz, ráadásul minden főbb szereplő külön karakterposztert kapott, és nem túl meglepő módon mindannyian lihegnek, élveznek és gyönyörtől torzulnak a plakátokon.

Charlotte Gainsbourg mint Joe

Kézenfekvő volt, hogy gyors egymásutánban két közös munka után Gainsbourg ismét elvállalta a botránygyanús főszerepet. Ő lesz a címszereplő nimfomániás nő, akinek eseménydús szexuális élete nyolc fejezetben kerül bemutatásra. Az Antikrisztus-ban már bizonyította, hogy nem ismer félelmet és hajlandó testileg-lelkileg levetkőzni Von Trier kamerája előtt. A karakterposzteren gondosan elmosták a sminkjét és összezilálták a haját, hogy egyértelmű legyen: ez a nő már megint élvez!

- - -

Stacy Martin mint a fiatal Joe

Fura lett volna, ha a 43 éves Gainsbourgot próbálják meg tizenévessé fiatalítani a film első fejezeteihez. A modellkülsejű Martinról eddig semmit nem lehetett tudni, A nimfomániás az első komoly filmszerepe. Charlotte Gainsbourgra kevéssé hasonlít, de a poszteren úgy tették egyértelművé, hogy ugyanazt a nőt látjuk, hogy ugyanolyan érzékien tátja a száját szex közben, mint idősebb megformálója.

- - -

Stellan Skarsgard mint Seligman

A Skarsgard család tagjairól köztudomású, hogy nem szégyenlősek, legutóbb Alexander (aki apjához hasonlóan szerepelt a legutóbbi Lars von Trier-filmben, a Melankóliá-ban) pucérkodott a True Blood szezonzárójában. A Von Trier-veteránnak számító, 62 éves Stellan kevésbé mutatós látvány, de annyit már elárult, hogy a filmben nem szexel majd a főszereplőnővel.

- - -

Shia Labeouf mint Jerôme

Bizarr módon a Transformers-filmek matinébálványa lehet A nimfomániás legnagyobb húzóneve a mozipénztáraknál és Von Triernek kapóra jött, hogy Labeouf az utóbbi időben fejébe vette, hogy ő nem holmi hollywoodi bábu, hanem egy nagyon merész, lázadó művész. Észak-európai meztelenkedésben nem először vesz részt; korábban egy Sigúr Rós-klipben vetkőzött neki. Már elhencegett vele, hogy A nimfomániás forgatásán élesben nyomta a szexjeleneteket.

- - -

Uma Thurman mint Mrs. H.

Állítólag ez az a szerep, amelyre először Nicole Kidman szerződött le és a Dogville-re visszagondolva nagy kár, hogy ki kellett szállnia a projektből. Thurman viszont ígéretes csere, főleg, hogy karrierje korábbi szakaszában (Henry és June, Veszedelmes viszonyok) maga is szexistennőnek számított. Az ízelítő klipben úgy tűnt, csak megcsalt asszonyként hisztizik majd a filmben, de a poszteren ő is zilált hajjal liheg.

- - -

Christian Slater mint Joe apja

A szereposztás egyik legmeglepőbb húzása, hogy a szebb napokat is megélt, az európai művészfilmekkel eddig semmilyen kapcsolatot nem ápoló Slaterre bízták a nimfomániás nő apjának szerepét. Egy korábbi jelenetfotón azt lehetett látni, hogy kórházban haldoklik, ehhez képest a poszterén egész jó formában van, és pont úgy görnyed, mint aki előtt térdel valaki. Remélhetőleg, nem a lánya.

- - -

Jamie Bell mint K

A tehetséges gyermekszínészként megismert Bell kitartóan dolgozik azon, hogy rizikósabb felnőttszerepeket vállaljon el. Ezen a képen is nagyon be van feszülve, de mivel kicsit szentségtörés elképzelni Billy Elliotot szex közben, inkább gondoljuk azt, hogy bicepszre gyúr a konditeremben.

- - -

Willem Dafoe mint L

Egy újabb Von Trier-veterán, az Antikrisztus-ban nyújtott elképesztő játéka után nem csoda, hogy itt is viszontlátjuk. Az Antikrisztus szexjelenetei kapcsán azt mondta nekünk, hogy az ő farka sokkal szebb és nagyobb, mint a testdublőr pornószínészé, de ennek ellenére A nimfomániás-ban is digitálisan montírozták össze a színészek testét a pornós dublőrökével. Dafoe egyébként szerencsésen öregszik, a poszteren sem annyira riasztó, mint a többi hasonló korú férfi szereplőtársa.

- - -

Mia Goth mint P

Ilyen névvel muszáj volt, hogy színész legyen brazil származású modellből. A 19 éves színésznő körülbelül 13 évesnek néz ki, és elképzelhető, hogy a botrányhajhász Von Trier ezt ki is használta. Az ő karakterposztere mindenesetre leginkább egy Fűrész-típusú horrorfilmére emlékeztet. A forgatás óta egyébként Shia LaBeouffal jár, de arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a kamerák előtt is hancúroztak-e.

- - -

Sophie Kennedy Clark mint B

Egy újabb modell. Ő úgy néz ki a plakáton, mint aki épp a masszázsasztalon piheg.

- - -

Connie Nielsen mint Joe anyja

A wellness tematikánál maradva, Connie Nielsen pedig nyilván szaunázik ezen a képen. A dán színésznő részvétele a főhősnő anyjaként egyébként kellemes meglepetés, mert az ezredforduló környékén az egyik legmenőbb új tehetségnek számított (Gladiátor, Sötétkamra, Demonlover), de az utóbbi években szinte csak tévés szerepeket kapott.

- - -

Udo Kier mint a pincér

Csak ő lehet annyira őrült, hogy egy ennyire paraarc fotót engedjen magáról a plakátra tenni. De tíz közös film után valószínűleg már sem Lars von Trier, sem a nézők előtt nincsenek gátlásai.