A Sandra Bullock főszereplésével készült Gravitáció három hétig vezette az amerikai mozijegyeladási toplistát, de negyedik hétvégéjén kiütötte a helyéről a Johnny Knoxville-féle Bad Grandpa. A komédia, amelyben Knoxville egy 86 éves nagypapát alakít, aki unokájával járja Amerikát, és Borat-szerűen hülyét csinál az emberekből, 32 millió dollárt kaszált a hétvégén. A film csak 15 millióba került, úgyhogy ez mindenképpen szép nyitás, az utolsó, 50,4 millióval nyitó Jackass-filmhez képest viszont visszaesés. Ugyanakkor a Hollywood Reporter elemzője megjegyzi, hogy a két filmnek sem a stílusa, sem a célközönsége nem pont ugyanaz, a Bad Grandpa a 25 év felettieket is meg akarta szólítani, míg a Jackass-filmek elsősorban a 25 év alatti korosztálynak készülnek.

Bad GrandpaForrás: Paramount

Ridley Scott A jogász (The Counselor, hazai premier: november 14.) című sztároktól hemzsegő (Michael Fassbender, Brad Pitt, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Javier Bardem) thrillerje óriásit bukott: csak 8 milliót hozott 3044 moziban, és ezzel a rendező pályafutásának egyik leggyengébben induló filmje lett. A jogász-t a kritikusok nem igazán szeretik, a közönség pedig egyenesen rühelli: átlagosan D, azaz kettes osztályzatot adtak rá. A filmet gyártó Fox stúdió fejesei mégsem fognak a kardjukba dőlni, mert A jogász szerény 25 millió dolláros költségvetésből készült, ami úgy volt lehetséges, hogy a benne szereplő sztárok a szokásos gázsijuk töredékéért vállalták a filmet, hogy Scott-tal dolgozhassanak.

A jogászForrás: InterCom

Négy moziban kezdték vetíteni az Adele élete című Arany Pálma-nyertes leszbikus szerelmesfilmet, ami erős, 25 250 dolláros mozinkénti átlagot produkált. Ez különösen annak tekintetében szép eredmény, hogy a film feliratos, háromórás, és NC-17-besorolást kapott, azaz elvileg 17 éven aluliakat nem engednek be rá. Ugyanakkor az egyik New York-i mozi bejelentette, hogy ők beengedik a fiatalabbakat is a filmre.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Bad Grandpa ( $32/$32)
2. Gravitáció ($20,3/$199,8)
3. Phillips kapitány ($11,8/$70,1)
4. A jogász ($8/$8)
5. Derült égből fasírt 2 ($6,1/$100,6)
6. Carrie ($5,9/$26)
7. Szupercella ($4,3/$17,4)
8. 12 Years a Slave ($2,2/$3,4)
9. Enough Said ($1,6/$13)
10. Fogságban ($1,1/$59,1)