Andy Vajna két hónapja nyilatkozta nekünk, hogy megpróbálja rávenni Antal Nimródot, hogy csináljon egy olyan reklámfilmet, amely arra buzdítja az embereket, hogy nézzenek megint magyar filmeket a mozikban. Erre a kapacitálásra nagy szükség is van, tekintve, hogy a Filmalap támogatásával készült első két bemutatott film (A nagy füzet, Isteni műszak) nem robbantott éppen kasszát.

Antal Nimród és Andy VajnaForrás: AFP / Pályi Zsófia - Origo

A Kontroll rendezője igent mondott a filmügyi kormánybiztos felkérésére, és a jövő hét második felében le is forgatja a Vissza a moziba! - Nézzünk magyar filmeket! című kisfilmet. A produkcióban olyan sztárok fognak szerepelni, mint Bodrogi Gyula, Csuja Imre, Derzsi János, Dobó Kata, Eszenyi Enikő, Gálffi László, Gáspár Sándor, Gryllus Dorka, Hámori Gabriella, Koltai Róbert, Kulka János, Pindroch Csaba, Rudolf Péter, Schell Judit és Szabó Győző, és a tervek szerint az év végétől lesz látható a tévékben, online felületeken és természetesen a mozikban.

Antal Nimród utoljára a 2003-as Kontroll című filmjét forgatta Magyarországon, azóta készített Amerikában egy horrort (Elhagyott szoba), egy thrillert (A szállítmány), egy sci-fit (Ragadozók) és egy koncertfilmet (Metallica: Through the Never).