Megvan az új Sarah Connor

2013.12.15. 00:00

Emilia Clarke kapta meg Sarah Connor szerepét a Terminator-sorozat ötödik részében. A 26 éves brit színésznő a Trónok harca című HBO-sorozattal vált ismertté, amelyben a tejfelszőke hajú, sűrűn pucérkodó, sárkányokat birtokló Daenerys Targaryent alakítja, de szerepel például a csütörtök óta a magyar mozikban futó Dom Hemingway (kritikánk) című filmben is.

Emilia ClarkeForrás: Facebook

A Terminator: Genesis címen futó szuperprodukció rendezője Alan Taylor (Thor 2) lesz, aki rendezte már Clarke-ot több Trónok harca-epizódban. A 2015. júliusában a mozikba kerülő filmben Arnold Schwarzenegger is visszatér a leghíresebb szerepében, és pár napja röppent fel a hír, hogy John Connor szerepére a producerek Jason Clarke-ot (Zero Dark Thirty, A nagy Gatsby) akarják megnyerni, aki 18 évvel idősebb Emilia Clarke-nál (ők csak névrokonok különben), tehát feltehető, hogy nem ugyanabban az idősíkban látjuk majd őket a filmben.

Az első két Terminator-filmben Linda Hamilton játszotta Sarah Connor figuráját, a Sarah Connor krónikái tévésorozatban pedig Lena Headey, aki mostanában szintén a Trónok harcá-ban szerepel.