Vágólapra másolva!
Utolsónak hagytuk összeállításaink sorában a legizgalmasabbat, az év legcsodásabb és legszebb színésznőinek listáját. Bombázó ausztrálok, csodaszép franciák, bűbájos amerikaiak, egy észbontó román és két elragadó magyar lány. Csak az idén feltűnt színésznőket rangsoroltuk. 
Vágólapra másolva!

15. Adèle Exarchopoulos (Adèle élete - 1-2. fejezet)

Az Adèle élete 19 éves főszereplője nem egy klasszikus szépség. Túl szabálytalan és bumfordi. De a film végére annyira megismerjük és megszeretjük, hogy szebbnek látjuk bárkinél. Aki azzal ekézte Exarchopoulos alakítását, hogy csak magát kellett adnia, miközben a kamera forgott, kukkantson bele például ebbe az interjúba, és láthatja, hogy mennyire izgága, kajla csaj az életben - totál más, mint a filmben.

Adèle Exarchopoulos az Adèle életében Forrás: Vertigo Media

- - -

14. Stork Natasa (Isteni műszak)

Már évek óta magyarázzuk, hogy mennyire szép és milyen tehetséges Stork Natasa, és idén végre normális szerepet kapott egy mozifilmben. Vakítóan kék szem, érzéki hang és kisugárzás, szerénység és önirónia - Natasa tényleg egy világbajnok csaj.

Stork Natasa Fotó: Pályi Zsófia - Origo

- - -

13. Carole Combes (Május után)

A Május után-ban tökéletesen formálta meg azt a megzabolázhatatlan, vad lányt, akivel ugyan össze lehet jönni egy időre, de közben végig azon rettegsz, hogy mikor hagy ott egy menőbb pasiért. Pedig ez az ifjú hölgy még kezdő: huszonegy éves, és a Május után volt az első filmje.

Carole Combes a Május utánban Forrás: Vertigo Media

- - -

12. Alexia Fast (Jack Reacher)

Az év második napján láttam a Jack Reacher-t, és amikor Alexia Fast megszólította Tom Cruise-t abban a bárban, egyből tudtam, hogy ez a lány fel fog kerülni a 2013-as legjobb csajos listánkra. Igazi sztárcsináló jelenés volt ez, előbb megvillanthatta a nagyszájú, szexi oldalát, majd később lehetőséget kapott az elesett kislányt is adni. Egyszer egy az egyben úgy néz ki, mint Törőcsik Franciska, máskor meg kiköpött Gemma Arterton. Ez nagyon szerencsés adottság.

Alexia Fast és Tom Cruise a Jack Reacherben Forrás: UIP Dunafilm

- - -

11. Déborah Révy (Q - Érzékek birodalma)

A film ugyan borzalmas, de képtelenség volt nem felfigyelni erre a huncut tekintetű, őrjítően buja, felháborítóan formás teremtésre, aki feltételezhetően annyi férfit csavar az ujjai köré, majd dönti őket romba, amennyit csak akar. Amikor interjúztunk vele, még azt is kiszúrtuk, hogy világítóan rózsaszín nyelve van.

Déborah Révy a Q - Érzékek birodalmában Forrás: Anjou Lafayette

- - -

10. Vanessa Hudgens, Selena Gomez és Ashley Benson (Spring Breakers - Csajok szabadon)

Az ártatlan szűziességtől egészen a szilaj vadságig terjedő spektrumot fedte le a Spring Breakers főszereplő gárdája (a negyedik csajt a rendező felesége, Rachel Korine játszotta, aki nem valami szép, viszont egyedül ő volt hajlandó meztelenkedni a filmben), akik a játékidő kilencven százalékában falatnyi fürdőruhára vetkőzve rosszalkodtak. Az egykori Disney-hercegnők bevállalós művészfilmes kiruccanása nem is sülhetett volna el jobban, maximum a tizes éveik elején járó rajongóik fejében okozott némi zavart. Gyakorlatilag lehetetlen eldönteni, hogy melyikük a legdekoratívabb, ezért is kaptak megosztott helyezést.

Vanessa Hudgens, Selena Gomez és Ashley Benson a Spring Breakersben Forrás: Forum Hungary

- - -

9. Britt Robertson (Elpuskázva)

Az 1990-es születésű Robertson tízéves kora óta színészkedik, de idén vetette észre magát először jócsajként. A legelragadóbb a The First Time című nagyszerű tinikomédiában volt, a magyar mozikba sajnos csak Vince Vaughn legutóbbi humormentes vígjátékában (Elpuskázva) jutott el, viszont hétről hétre örülhettünk tüneményes jelenlétének A Búra alatt című tévésorozatban.

Britt Robertson a The First Time című filmben Forrás: Samuel Goldwyn Films

- - -

8. Saskia Rosendahl (Lore)

A német származású, húszéves színésznő törékeny és légies szépségéről volt szerencsénk személyesen is meggyőződni. Az átható tekintetű Rosendahlnak a Lore hozta meg az áttörést és a díjakat, és azóta Budapesten forgatta le a hatvanas évek Kelet-Berlinjében játszódó The Missionary című HBO-sorozat pilotját.

Saskia Rosendahl a Lore című filmben Forrás: Mozinet

- - -

7. Élodie Yung (G.I. Joe Megtorlás)

A kambodzsai és francia felmenőkkel rendelkező, egzotikus szépségű 32 éves színésznő egészen az utolsó körig versenyben volt a Csodanő szerepére a Batman vs. Superman filmben, azonban végül a nagyon hasonló karakterű Gal Gadot lett a befutó. Yungot már kiszúrhattuk tavaly A tetovált lány amerikai változatában, amelynek egyik nyúlfarknyi jelenetében Lisbeth Salander leszbikus szeretőjét játszotta, ám ha valaha elkészül a film második része, abban olyan szexjelenetet vág majd le Rooney Marával - már ha a svéd verzióból indulunk ki -, hogy félő, szívrohamot fogunk kapni a moziban.

Élodie Yung a G.I. Joe Megtorlásban Forrás: UIP Dunafilm

- - -

6. Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet)

Stork Natasa mellett egy másik régi kedvencünk is labdába rúghatott végre. Magyar filmben idén nem volt erotikusabb jelenet annál (bár ebben a tekintetben nem is volt túl erős a verseny), mint amikor A nagy füzet-ben Diána a főszereplő srácok lábával elégítette ki magát a kádban.

Kiss Diána Magdolna A nagy füzet forgatásán Forrás: Dobos Tamás - A Company Hungary

- - -

5. Teresa Palmer (Eleven testek)

Ez a meseszép ausztrál színésznő pár kasszasikernek szánt nagyszabású bukta (A varázslótanonc, A negyedik) után az Eleven testek című zabálnivaló zombikomédiával végre sikeresen megvetette a lábát Hollywoodban. Ha akarja, úgy néz ki, mint Kristen Stewart kevésbé mísz, bombatestű nővére, máskor kaliforniai bálkirálynőre hajaz, de a nézése mindig ábrándos. Láthattuk idén egy nagyon vicces rövidfilmben is, pár hete pedig feleségül ment Mark Webber színészhez, és most várja az első gyerekét.

Teresa Palmer az Eleven testekben Forrás: Pro Video Film & Distribution Kft.

- - -

4. Margot Robbie (A Wall Street farkasa)

"Akkor is megkefélném, ha a húgom volna" - mondta A Wall Street farkasá-ban DiCaprio idétlen parókás bróker haverja, amikor először meglátta Robbie-t egy fergetegpartiban. "Azt se bánnám, ha AIDS-es leszek tőle" - tette hozzá nyomatékosításul. Nyilván a sok kokó miatt túloz a pali, de azért értjük, mire gondol. Ez a babaarcú, párductestű ausztrál színésznő valóban elég mutatós. Már ha az embert nem untatja a tökéletesség.

Margot Robbie A Wall Street farkasában Forrás: Pro Video Film & Distribution Kft.

- - -

3. Madalina Ghenea (Dom Hemingway)

A 25 éves román származású modellből lett színésznő szépségét tényleg csak az észbontó jelzővel lehet méltón kifejezni. A lenti képen a kósza hajfürtök többet takarnak, mint a fürdőruha, így nem tűnik fel azonnal, de ez a nő pontosan olyan, mintha Angelina Jolie és a fiatal Sophie Loren egy testben találkozna. Madalina a Dom Hemingway-ben a maffiafőnök csalfa, számító barátnőjét játszotta, akire rágerjed az amúgy is folyamatosan gerjedt állapotban üzemelő címszereplő. Hát persze, hogy az a nagy franc Gerard Butler is lecsapott már rá. (Ebben a filmben szerepelt Emilia Clarke is, aki amúgy simán a világ egyik leggyönyörűbb nője, de itt olyan slampos külsőt találtak ki neki, hogy ezért a szerepéért inkább nem raknánk fel egy ilyen listára.)

Madalina Ghenea a Dom Hemingway című filmben Forrás: Big Bang Media

- - -

2. Elizabeth Debicki (A nagy Gatsby)

Figyelitek, hogy ő már a harmadik ausztrál színésznő az első ötben? Ez a lélegzetelállító égimeszelő még csak három éve fejezte be a színművészeti főiskolát Melbourne-ben, és máris Hollywood következő nagy csillagaként emlegetik - miután Baz Luhrmann felfedezettjeként eljátszotta a bubifrizurás, flegma golfbajnoknő szerepét A nagy Gatsby-ben. A karaktere nem kívánt meg óriási színészi alakítást, mégis átható tudott lenni a jeleneteiben; részben ez köszönhető szembeszökő termetének, és persze annak az öntudatos eleganciának, amellyel 190 centijét Miss Debicki viselni tudja. Eredeti hajszíne egyébként a szőke, ami ezerszer jobban áll neki, mint a fekete bubi, amit a film kedvéért varázsoltak a fejére. Angyali, méltóságteljes jelenés.

Elizabeth Debicki A nagy Gatsby című filmben Forrás: InterCom

- - -

1. Marine Vacth (Fiatal és gyönyörű)

Telt ajkak, finoman metszett orr, kék szemek és olyan gyönyörűen ívelő szemöldök, mintha a Jóisten szögmérővel és körzővel rajzolta volna meg akkurátusan egy szabad délutánján. Az ilyen szabályos arc unalmas is lehetne, de az övét izgalmassá teszik a tökéletes vonalak, mert attól függően, hogy sötétpiros-e a rúzsa, vagy éppen kontyba van-e kötve a haja, lehet belőle bármi: szimpatikus szomszéd lány, rejtélyes femme fatale, romantikus Lolita. Arca tiszta lap, változékonysága igéző. Amúgy modellként kezdte, most lett nemrég az Yves Saint Laurent márka arca - Kate Mosst váltja ezen a poszton -, és négy filmben szerepelt. A Fiatal és gyönyörű-ben egy prostituáltat alakított, ebből kifolyólag sok jelenetben lehetett látni kevés ruhában. Ezt zavarbaejtő természetességgel oldotta meg, mivel szerinte a meztelenség is csak jelmez. Pár kilót, mondjuk, még hízhatna.

Marine Vacth a Fiatal és gyönyörű című filmben Forrás: ADS Service