Szabadesés címmel készül Pálfi György (Hukkle, Taxidermia) új nagyjátékfilmje, amely hét, egy házban egymás alatt elhelyezkedő lakás történetét meséli el, a cselekmény keretét pedig egy zuhanás adja. A főszerepet Molnár Piroska játssza, mellette Tenki Réka, Trill Zsolt, Nagy Zsolt, Bordán Irén, Jordán Tamás, Hegedűs D. Géza, és Benedek Miklós szerepelnek a filmben. Az operatőr Pohárnok Gergely, aki a Hukklé-t és a Taxidermiá-t is fényképezte.

Pohárnok Gergely, Nagy Zsolt és Pálfi György a Szabadesés forgatásánForrás: Vertigo Media

A Szabadesés szokatlanul gyorsan készül, mindössze öt hónap alatt. 2013 novemberében megszületett az ötlet, decemberben elkészült a forgatókönyv, amellyel párhuzamosan megtörtént az előkészítés, a forgatás január folyamán zajlik, ezután februárban a vágás, márciusban az utómunka készül. A Szabadesés az alkotók tervei szerint áprilisra teljesen kész lesz, és fesztiválszerepléseket követően szeptember végén kerül majd a magyar mozikba.

A projektet a dél-koreai JIF filmfesztivál kezdeményezte: minden évben felajánlanak bizonyos összeget három rendezőnek filmkészítésre. Most Pálfi Györgyre esett a választásuk, aki 100 ezer dollárt kapott egy teljesen szabadon választott témájú és műfajú film elkészítésére. Ehhez Pusztai Ferenc producer további, magyar és francia forrásokat szerzett, melyekkel együtt a film összesen 106 millió forintból készül.

Forrás: Vertigo Media