Sophie Marceau meztelen

2014.02.07. 06:02

Sophie Marceau neve hallatán inkább jut eszünkbe egy walkmanes bájos fruska, mint egy túlfűtött szexistennő, nem? Pedig a szexistennő is simán juthatna. A Házibuli főszerepe után, kábé 16 évesen, Sophie Marceau elhatározta, hogy ahelyett, hogy ünnepelt francia tinisztárként ellubickolna még egy darabig könnyű vígjátékokban, bevállalós felnőtt színészi karrierbe kezd. Ennek folyományaképp aztán szorgalmasan végigmeztelenkedett egy tucat filmet a nyolcvanas és kilencvenes években, főként drámákat és kosztümös kalandfilmeket.

Sophie MarceauForrás: Gaumont

Dicséretes merészsége nem kis részben akkori élettársának is köszönhető. Andrzej Zulawski rendező huszonhat évvel volt idősebb, mint Marceau, és se perc alatt meglátta a tinikorból alig kinőtt, vékony lányban a buja asszonyt. Négy filmjében is szerepelt Marceau, az 1985-ös Eszelős szerelem-től a tizenöt évvel későbbi Hűség-ig fokozatosan érett érzéki nővé a kamerák előtt.

A kilencvenes évek közepén indult amerikai filmes karrierje, Mel Gibson (A rettenthetetlen, 1995) és Pierce Brosnan (A világ nem elég, 1997) oldalán is játszott, de Hollywoodban nem vette le a ruháját. Végül 2001-ben tért vissza a Belphégor - A Louvre fantomjá-ban a francia mozihoz. És egyúttal ez volt az utolsó szerepe is, amiben vetkőzést vállalt. Érdekes, hogy kirobbanó formában van, csoda szexin néz ki, de egyszerűen ezután nem lelni egy zsebkendőnyi meztelenkedést sem a filmjeiben. Mi legalábbis nem találtunk ilyet, sőt inkább azt szúrtuk ki, hogy a 2009-es Ne nézz vissza! című film nyitójelenetében milyen aggályosan takargatja magát a kamera elől.

Vagyis most lesz tizenhárom éve, hogy Sophie Marceau melle kivillant a vásznon, és ez a baljós szám épp elég ok arra, hogy csodálatos videónkban megtekintsünk a színésznő összes meztelen jelenetét egymás után. Egyébként érdekesség, hogy az a pasas (Claude Brasseur), akivel a Descente aux enfers (Alászállás a pokolba) című filmben Marceau a tengerparton hentereg, négy évvel azelőtt még az apját alakította A házibuli folytatódik-ban.