Meghalt James Rebhorn

2014.03.23. 22:33

Hatvanöt éves korában elhunyt James Rebhorn, az egyik legtöbbet foglakoztatott hollywoodi karakterszínész. Rebhort először 1992-ben diagnosztizálták melanomával, és ez a betegség okozta a halálát is. Négy évtizedes karrierje során 125 filmben és tévésorozatban szerepelt, rendszeresen játszott ügyvédeket, politikusokat, katonatiszteket és szigorú apákat.

James Rebhorn a Játsz/ma című filmbenForrás: Budapest Film

Az Egy asszony illatá-ban az iskolaigazgatót alakította, A tehetséges Mr. Ripley-ben ő volt Dickie Greenleaf (Jude Law) apja, aki felfogadta Tom Ripley-t (Matt Damon), hogy kutassa fel a fiát, a Vinny, az 1ügyű-ből a vád egyik tanújaként lehet ismerős, de emlékezetes alakítást nyújtott David Fincher Játsz/ma című filmében is.

Láthattuk az Elemi ösztön-ben, A függetlenség napjá-ban, a Hideghegy-ben, A hírek szerelmesei-ben és az Apádra ütök című vígjátékban is. Olyan híres rendezők dolgoztak vele, mint Brian De Palma (Carlito útja), Woody Allen (Árnyak és köd), Mike Nichols (Silkwood, Csak egy lövés) és Todd Haynes (Távol a mennyországtól). Legutóbb a Homeland: A belső ellenség című sorozatban játszotta Carrie Mathison (Claire Danes) édesapját.