A bizarr filmekkel nincs semmi bajunk, ha jók, de David Cronenberg minden jel szerint folytatja azt az elviselhetetlenül maníros és üres filmkészítési stílust, amit a rémes Cosmopolis-szal kezdett el tavalyelőtt. A Maps to the Stars első (nem a közönségnek, hanem a filmforgalmazóknak szánt) előzetesében minden színész iszonyatosan modorosan játszik, és a klipből nagyon úgy tűnik, hogy Cronenberg pont olyan érdektelenül és fárasztóan dolgozta fel a Los Angeles-i gazdagok és szépek életét, ahogyan előző filmjében a New York-iakét sikerült neki.

A cselekmény egy hollywoodi család különböző tagjaira koncentrál: az apa (John Cusack) önsegítő könyvek szerzője, de az előzetes tanúsága szerint masszázst is vállal, az anya (Olivia Williams) pedig tinisztár fiával (Evan Bird) és piromániás lányával (Mia Wasikowska) bajlódik. A lány beáll személyi asszisztensnek egy színésznőhöz (Julianne Moore), akit halott, filmsztár anyja (Sarah Gadon) szelleme kísért, meglehetősen erotikus módon: 1:54-nél látható, ahogy meztelenül ölelkezik a két nő. Moore figurája Robert Pattinsonnal is összeszűri a levet, aki egy limuzinsofőrt játszik.

Eddig is sejthető volt, hogy a Maps to the Stars világpremierje a májusi cannes-i filmfesztiválon lesz, de most, hogy az előzetes két nappal a fesztivál programjának bejelentése előtt bukkant fel, ezt gyakorlatilag biztosra vehetjük.

Kiegészítés (13:04): Közben befutott az első rendes előzetes is a filmhez, ami lényegesen biztatóbb, mint a korábbi videó volt.