Még több magyar Cannes-ban!

2014.04.24. 14:27

Igaz, eddig csak két magyar rövidfilmet válogattak be az idei cannes-i filmfesztivál programjába (Szőcs Petra A kivégzés-ét és Kárpáti György Mór Provinciá-ját), azért lesznek még magyarok a fesztiválon: a fiatal producerek számára kapcsolatteremtési lehetőséget biztosító Producers on the Move programba idén Magyarországról Gyárfás Esztert hívták meg.

Gyárfás EszterForrás: Magyar Filmunió

Gyárfás volt a producere Császi Ádám berlini filmfesztiválon bemutatott Viharsarok című filmjének, Mundruczó Kornél Fehér Isten című új filmjében executive producerként működött közre, jelenleg pedig Mundruczó legfrissebb filmtervének, a Hotel Lucky Hole munkacímű projektnek a fejlesztésében vesz részt. A Hotel Lucky Hole egy véletlen emberölésről szól, amely fenekestül felforgatja két nő életét, akik már azt hitték, hogy mindenen átestek, amit csak el lehet képzelni. A Producers on the Move site-ján található szinopszis szerint a film egy nőkről szóló kortárs karrierdráma lesz.

A Producers on the Move-on jelen lesz a Szlovákiát képviselő Prikler Mátyás, aki a Köszönöm, jól című magyar-szlovák filmet csinálta, illetve koproducerként részt vett Hajdu Szabolcs új, Délibáb című filmjében is.

A programot a European Film Promotion nevű szervezet rendezi, amelynek 2001 óta Magyarország is tagja, így vehetnek részt magyar producerek a rendezvényen. Korábban többek közt Angelusz Iván, Petrányi Viktória, Pusztai Ferenc, Sipos Gábor, Stalter Judit és Taschler Andrea vett részt a programban. A Producers on the Move-ról és az idei meghívottakról részletesebben itt olvashatsz.

Forrás: Magyar Filmunió