A múlt héten írtuk, hogy az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) letiltotta a Sin City: Ölni tudnál érte egyik plakátját, amelyen Eva Green áttetsző köntösben pózolt egy pisztollyal. A szervezet azt kifogásolta, hogy a plakáton látszik "a mell alsó íve", illetve "a mellbimbó sötét körvonala az áttetsző köntösön keresztül." A Sin City második részében Green a kíméletlen végzet asszonyát, Ava Lordot játssza, aki a film alapjául szolgáló Frank Miller-képregényben szinte csak meztelenül mutatkozik.

A Vanity Fair megkérdezte az ügyről Eva Greent, aki értetlenséggel fogadta a botrányt. "Furcsa ez. Nekem úgy tűnik, mintha csak a hírverés része lenne: sok lárma semmiért. Annyival durvább dolgok fordulnak elő a filmszakmában, ez elég szoftos" - fogalmazott a 33 éves színésznő. "Nem vagyok meztelen a plakáton, szerintem szexi és szép. De ha ez kiveri a biztosítékot bizonyos embereknél, azzal nem tudok, mit kezdeni. Nem akarok felzaklatni senkit" - tette hozzá Green.

Eva Green a Sin City: Ölni tudnál érte című filmbenForrás: A Company Hungary

Időközben elkészült a módosított plakát, amelyen a grafikusok kevésbé áttetszővé varázsolták Green köntösét, és ez már MPAA elvárásainak is megfelelt.

A Sin City: Ölni tudnál érte augusztus 28-án jön a magyar mozikba, alább megmutatjuk a letiltott és a jóváhagyott plakátot is. Aki pedig Eva Green melleire kíváncsi - és persze elmúlt már 18 éves - , nézze meg a 300: A birodalom hajnala legendás szexjelenetét.

A Sin City: Ölni tudnál érte letiltott plakátjaForrás: A Company

 

A Sin City: Ölni tudnál érte jóváhagyott plakátjaForrás: A Company Hungary