A TMZ amerikai celebportál értesülései szerint Griffith kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozik annak érdekében, hogy felbontsák 18 éve tartó házasságukat. Melanie Griffith, akinek keresetét egy neves válóperes ügyvéd, Laura Wasser nyújtotta be, gyerektartást kér egyetlen közös gyerekük, a 17 éves Stella számára, és asszonytartásért is folyamodott.

A házaspár szóvivője nem kívánt nyilatkozni a hírportál értesüléséről, de egy párhoz közeli forrás azt mondta a TMZ-nek, hogy a válás békés lesz. Ami az ingatlanjaikat illeti, a helyzet kissé bonyolult, mivel számos házuk van mind az Egyesült Államokban, mind Spanyolországban. Melanie Griffithnek ez lesz a negyedik válása, kétszer volt Don Johnson felesége, később pedig Steve Bauerhez is férjhez ment. Antonio Banderasnak a mostani lesz a második válása.

Antonio Banderas és Melanie GriffithForrás: AFP/Jemal Countess

Griffith és Banderas az 1995-ös Hárman párban című közös filmjük forgatásán szerettek egymásba, és 1996. május 14-én házasodtak össze Londonban. Később két filmben dolgoztak még együtt: az 1999-es Tűzforró Alabamá-ban Banderas rendezte Griffithet, az idei Autómata című sci-fiben pedig szereplőtársak voltak.