Nyolcvanegy éves korában elhunyt a legendás hollywoodi kaszkadőr, Terry Richards, akire mindenki emlékszik Az elveszett frigyláda fosztogatói legviccesebb jelenetéből: ő játszotta az arab harcost, aki a kardjával (pontosabban: handzsárjával) hadonászva párbajra invitálta Indiana Jonest, de a régészprofesszor inkább egy pisztolylövéssel zárta rövidre az ügyet.

Richards négy évtizedes karrierje alatt olyan világhírű filmekben dolgozott kaszkadőrként, mint A Birodalom visszavág, A piszkos tizenkettő, Az emlékmás és a Robin Hood, a tolvajok fejedelme. Összesen kilenc James Bond-filmben is akciózott, először az 1963-as Oroszországból szeretettel-ben, és végül harminchat évvel később A világ nem elég-ben. "Verekedett Indiana Jonesszal, James Bonddal, Luke Skywalkerrel és Rambóval is. Ezt nem sok ember mondhatja el magáról" - mondta róla a BBC-nek a fia, Terry Richards Jr.

Az elveszett frigyláda fosztogatói híres jelenete a forgatókönyvben még egészen máshogy festett. Indy az ostorát használva hosszasan küzdött az arab fickóval, erre bonyolult koreográfiát dolgoztak ki, és egy részét le is forgatták (ezt meg lehet nézni az alábbi werkfilmben). Viszont Harrison Ford és a stáb nagy része éppen vérhassal küzdött, ezért érthető módon nehezen haladt a munka aznap. Ekkor Ford azt javasolta Spielbergnek, hogy "inkább csak lőjjük le a ürgét". Spielberg belement, és így született meg a film egyik legemlékezetesebb jelenete.